Винний зал Карла ШошаКарло Шош починаючи з 2006 приймає гостей в своєму винному підвалі та проводить по ньому екскурсії та дегустації. Щоправда перш, ніж почати приймати гостей, він приймав участь і перемагав у багатьох конкурсах, фестивалях вина, дегустаціях та спеціальних курсах.

Протягом останнього десятиліття Карл Шош здобув велику кількість нагород на цих святкуваннях – 15 золотих, 27 срібних та 32 бронзові медалі. Він також є активним організатором та учасником багатьох виноробних курсів, адже останнім часом в світі трапляється багато нового, пов’язаного з виноградарськими та виноробними технологіями та їх застосуванням.

Винний зал Карла ШошаКарло Шош разом з закарпатськими колегами протягом останніх років прийняв участь в багатьох спецкурсах за кордоном, зокрема відвідав погреби в токайському, егерському, вілланьському, сексардському та шопронському виноробних краях.

Навесні 2008 року Берегівські господарі відвідали Австрію, де обмінювались досвідом з бургундськими виноробами. Манера проведення дегустацій і те, що гості бачать в погребі сім’ї Шош є частково результатом закордонних навчальних поїздок.

Дегустації у Шоша відбуваються в затишному винному залі, що знаходиться в одному приміщенні з погребом.

Тут гості можуть оглянути найважливіші прилади, що застосовуються при традиційній переробці винограду та виготовленні вина: посуд для збору винограду, черпак, бочки різних розмірів, лівери, пляшки для вина.

Загальноприйняте правило, що дегустацію починають з легкого, білого, сухого вина, та завершують солодким червоним вином. Після дегустації кожного виду вина гостей пригощають нарізаними яблуками, сиром, солоними паличками, печивом, арахісом. Це робиться для тому що така закуска відбирає смак попередньо скуштованого вина, щоб повною мірою насолодитися смаком наступного сорту.

Під час дегустації в погребі Шоша подаються чотири види сухого білого, чотири види сухого червоного, а також п’ять видів білого напівсолодкого та п’ять видів червоного напівсолодкого вина. Крім цього, гості мають можливість скуштувати два різні сорти вермуту та унікальне вино, виготовлене за класичною технологією, однак з білих сортів винограду - Кагор білий під назвою "Сивий Орел".

 

Перелік вин, що пропонуються гостям для дегустації.

Білі вина:

  • Мускат Оттонель: сухе вино. Інтенсивне, ароматне, має приємний смак.
  • Мускат Оттонель: напівсолодке вино. Таке ж інтенсивне та ароматне, як і попереднє
  • Жужіка Ти Солодка: сце насичене напівсолодке вино присвячене дружині Жужанні і виготовляється з старовинного сорту Шасла.
  • Королівська Леанка: сухе вино. Має приємний смак та аромат, врівноважену кислотність
  • Серемське зелене: цей сорт винограду фактично вирощують тільки на Берегівщині. Смачне, ароматне, біло-зелене столове вино.
  • Італійський Рислинг: якісне, сухе, інтенсивне вино з характерним гіркуватим ароматом.
  • Гаршлевелю: приємне сухе інтенсивне вино високої якості з особливим смаком та ароматом.
  • Фурмінт: арометне сухе, гармонійне, якісне вино з приємним смаком та врівноваженою кислотністю.
  • Мюллер Тургау: сухе, інтенсивне, ароматне вино
  • Опорто: легке, приємне, гармонійне вино розе для спілкування в колі друзів.

Червоні вина:

  • Голубок: насичене, пряне, червоне сухе вино
  • Мерлот: сухе, інтенсивне вино високої якості з характерним гіркуватим присмаком.
  • Сапераві: якісне, гармонійне вино інтенсивного забарвлення
  • Цвайгелт: гармонійне столове вино насиченого кольору з характерною кислотністю.

 

Адреса залу:

Україна, Закарпатська область,

Берегівський район, село Кідьош, вул. Ракоці, 52.

Контактний номер тел. 38-050-9347671.

Loading...

Залиште свій коментар


Оновити Захисний код