Чоловіча сорочка та її особливості

Зараз сприйняття чоловічої сорочки кардинально змінилося. Вона акцентує увагу на мужності, поєднує всі елементи образу і розкриває індивідуальність власника. Чоловік у класичній сорочці завжди стильний, елегантний і привабливий.

Особливості чоловічої сорочки

Купити чоловічу теплу сорочку – це означає одяг до вибору якого висуваються особливі вимоги. Основні аспекти, які слід враховувати – це фасон, розмір і колір. Фасон слід підбирати відповідно до особливостей фігури. Сьогодні багато чоловіків надають перевагу приталеним моделям, які візуально покращують фігуру та підкреслюють мужність, але якщо є певні недоліки, вони можуть обрати вироби прямого крою.

Купуючи чоловічі сорочки, пам’ятайте про:

  • Звертайте увагу на розміри довжини, ширини та обхвату грудей, щоб не помилитися з розміром;
  • Сама довжина сорочки має бути десь на середині ширинки чоловічих брюк;
  • Сорочки, призначені для носіння заправленими, повинні бути такої довжини, щоб вони не випадали з-під штанів при нахилі вперед;
  • Плечові шви повинні проходити по лінії плеча і руки.

Існує два основних типи чоловічих сорочок: класичні та спортивні. Класичні сорочки довгі (легко заправляються в штани), мають жорсткий комір, що дозволяє легко носити краватку, і часто бувають пастельних кольорів. Всі інші фасони – спортивні, підходять для повсякденного носіння і використовуються для створення повсякденного образу. Вони доступні як в однотонних, так і в візерунчастих кольорах. Гарні також моделі з вигадливими принтами.

Як правильно прасувати сорочки?

Перед тим як ви будете прати чоловічу сорочку – необхідно звернути особливу увагу на тканину виробу, адже можна спалити виріб. Тому є декілька порад як правильно прасувати, а саме:

  1. Сорочки з бавовни з домішками поліестеру прасувати легше, ніж сорочки з інших тканин. Для успішного прасування таких виробів просто встановіть температуру 110°C і використовуйте невелику кількість пари;
  2. Сорочки з віскози також легко прасуються, достатньо легкого дотику праски до поверхні тканини. У цьому випадку підійде пара і режим прасування з температурою 120°C;
  3. Лляні сорочки слід прасувати з великою кількістю пари і при температурі 230°C через високий тиск на праску.

І пам’ятайте, що остиглі сорочки слід розвісити на вішалках, а ще буде краще, якщо ви їх розвішаєте у шафі у тому порядку, в якому вони будуть носитися.

Новини Закарпаття