Економимо світло: найпрожерливіші електроприлади

В умовах складної ситуації в енергосистемі України кожен влада вже не перший місяць нагадує українцям про необхідність розумного використання електроприладів та економії електроенергії. Розібравшись у тому, скільки кіловат споживає конкретна техніка, можна не лише допомогти пережити країні непростий період, а й заощадити самому.

Найбільший ворог не кондиціонер

Почати треба з того, що більшість споживачів електроенергії не замислюється про реальні обʼєми споживання того чи іншого приладу, помилково вважаючи, що, наприклад, постійна робота телевізора здатна серйозно вплинути на рахунки в кінці місяця. За статистикою середньостатистичний телевізор може споживати до 160 Вт на годину, тоді як комп’ютер зазвичай до 1,6 Кв. У порівнянні з деякою кухонною технікою це небагато, а отже можна менше відмовляти собі у задоволенні гри у компʼютерні ігри або азартні розваги в elslots casino.

Вважається, що влітку додаткове навантаження на енергосистему створює масове використання кондиціонерів. Дійсно, згідно з інфографікою опублікованою ДТЕК, кондиціонери споживають до 3 Кв/год, проте ще більший обʼєм приходиться на електричні плити – близько 3,5 Кв/год. Для прикладу електрична духова піч вимагатиме лише 1,6 3,5 Кв/год.

Розумне споживання

До категорії приладів, які споживають 2 Кв/год та більше, відносяться наступні:

  • Чайник;
  • Фен;
  • Праска;
  • Бойлер.

Звичайно, що показники можуть коливатися залежно від особливостей моделі, проте середнє значення робить ці прилади чи не найпроджерливішими у побуті.

На фоні них пральна машина демонструє цілком прийнятні показники та споживає лише 0,7 Кв/год. Стільки ж потребує електричний обігрівач,  мікрохвильова піч “зʼїдатиме” – 0,8 Кв/год.

Втім, найбільш вибагливими в цьому відношенні вважаються новітні технології розумного дому, адже вони витрачають чимало електроенергії ще й у режимі очікування. Для того, щоб постійно не вимикати пристрої з мережі, але водночас і зменшити споживання світла, спеціалісти радять не ігнорувати функції автоматичного відключення приладів, якщо такі передбачені.

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.

Матеріал пропонується з ознайомчою метою особам, які досягли 21 року і не є рекламою азартних ігор. Також підкреслюємо, що азартні ігри є розвагою і участь в азартних іграх не може бути джерелом доходів чи альтернативою роботі.

Сайт не несе відповідальність за наявність у організаторів азартних ігор та/або букмекерської діяльності відповідних ліцензій в Україні.

Новини Закарпаття