Голова Закарпатської ОВА провів зустріч з послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо: про що говорили

За інформацією: Суспільне.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита разом з послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо. Віктор Микита/Facebook

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у середу, 17 квітня, провів робочу зустріч з послом Австрії в Україні Арадом Бенкньо.

Про це очільник ОВА повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Віктора Микити, під час зустрічі обговорювали питання співпраці Закарпаття та федеральних земель Республіки Австрія в межах роботи "Конгресу місцевих та регіональних влад", функціонування підприємств з інвестиціями закордонних партнерів та розвиток економічного потенціалу в цьому напрямку.

"Попри повномасштабну війну австрійський бізнес продовжує працювати в Україні. Близько 200 підприємств зараз ефективно функціонують і зміцнюють економіку України. Загальний обсяг інвестицій — близько 1,53 мільярда євро. В умовах війни 6% компаній працює без змін, 18% функціонують віддалено, 3% релокувалися в західні регіони країни, ще 33% функціонують з окремими обмеженнями", — написав голова Закарпатської ОВА.

"Разом із федеральними землями Бургенланд та Тіроль Республіки Австрія готуємо новий етап співпраці в гуманітарному, енергетичному, економічному і соціальному напрямках. Також окремо формуємо рішення щодо отримання будівельної техніки, засобів генерації електроенергії тощо", додав Віктор Микита.

Новини Закарпаття