Фото: Маргарита Загуменнова
Школа прагне інтегрувати знання про біорізноманіття та гастрономічну культуру у виховний процес.
Про це виданню Svaliava.net повідомила директорка Свалявського ЗЗСО №4 з поглибленим вивченням окремих предметів Надія Загуменнова.
За її словами, така співпраця має поліпшити розвиток локальних продовольчих систем та освіти. Розвиток партнерства сприятиме дослідженню школярами локальних сортів місцевих рослин, традиційної кухні, агроекологічних підходів та культурної спадщини регіону.
“Ми домовилися співпрацювати у таких сферах: дослідження біорізноманіття — вивчення місцевих сортів фруктів, овочів, злаків, традиційних продуктів регіону; кулінарна спадщина — дослідження родинних та локальних рецептів, проведення кулінарних майстер-класів; проведення освітніх заходів з інтеграції у навчальний процес тем зі сталого харчування, пермакультури, гастрономічного туризму. Також разом проводитимемо фестивалі та івенти, організовувати свята, дегустації та тематичні заходи для громади”, — поділилася освітянка.
Вона додала, що у рамках співпраці на території ЗЗСО №4 заплановане створення пермакультурного городу чи саду як практичного навчального майданчика для дітей.
Раніше повідомлялося, що у Свалявському ЗЗСО №4 провели масштабну акцію з підготовки до національного спротиву для старшокласників.