Як правильно наносити клей під час встановлення нового дисплея на мобільний телефон?

Ремонт смартфонів – це кропіткий процес, який вимагає максимальної витримки й уважності від майстра. При цьому заміна дисплея вважається найскладнішим і найтрудомісткішим процесом, тому що передбачає повне розбирання телефону, видалення старого клейового складу з рамки екранного модуля та нанесення нового. Тільки після цього можна буде з’єднати новий дисплей з корпусом телефону.

З чого почати?

Існує два варіанти нанесення клею під час заміни дисплея на мобiльних телефонах. Однак усі вони починаються з попереднього очищення корпусу від залишків старого сполучного, оскільки додатковий шар може перешкоджати правильному з’єднанню дисплея та корпусу. Далі відбувається знежирення посадкового місця з використанням ізопропілового спирту і чистої тканини.

З такою процедурою доведеться зіткнутися не тільки під час встановлення нової запчастини, а й під час проведення інших ремонтних робіт. Така специфіка розбирання, наприклад, телефонів марки Самсунг, коли доведеться перевстановлювати старий екранний модуль.

Новий клейовий шар

Отже, перший варіант з’єднання являє собою монтажний двосторонній скотч, який має заздалегідь пророблені отвори під датчики камери тощо. Наноситься він по всьому периметру рамки, щоб забезпечити належну герметичність з’єднання. Такі наліпки мають чіткий профіль і можуть бути використані тільки для конкретної моделі телефону. Цей спосіб вважається найнадійнішим для здійснення фіксації дисплея в корпусі, оскільки використовується під час виготовлення смартфонів на виробництві. До того ж пристроєм можна користуватися одразу ж після складання, оскільки не потрібен час на застигання клею.

Другий спосіб вважається універсальним і підходить для абсолютно всіх типів дисплеїв. Як сполучна речовина використовується рідкий силіконовий клей, обраний тут https://www.aks.ua/catalog/kley/, наприклад b6000, b7000 і т.д. Склад також наноситься на знежирену поверхню рамки, але робити це потрібно вкрай обережно. Незважаючи на те, що силікон прозорий, якщо він виступить назовні, то його вкрай складно буде очистити. Також після встановлення дисплея необхідно буде витримати з’єднання під пресом кілька годин, щоб клей встиг затвердіти.

Звісно ж перший розглянутий варіант вважається найоптимальнішим, однак якщо немає можливості дістати профільований клейовий прошарок, то можна сміливо встановити екран на рідкий силікон. Обидва варіанти мають право на життя, а кожен технік вибирає для себе найбільш доступний спосіб.

 

Новини Закарпаття