Як відзначали 33 річницю Незалежності на Свалявщині

День Незалежності на СвалявщиніУрочистості з нагоди Дня Незалежності у селі Росош. Фото: з Facebook Як відзначали 33 річницю Незалежності на Свалявщині Лілія Антонюк в 26.08.2024 | 11:25

Підняття стягу, вшанування героїв, патріотичні концерти та виступи, благодійні ярмарки та ще багато подій відбулося цього дня на Свалявщині.

24 серпня у селі Росош відбулося урочисте підняття українського стяга та вшанування пам’яті загиблих героїв.

На патріотичному заході були присутні мешканці села, діти, які повернулися додому з-за кордону, щоб принагідно виступити на святі, а також міські депутати, керівництво Закарпатського науково-навчального інституту та військові.

Про це видання Svaliava.net повідомила директорка Росошанського будинку культури Яна Левко.

Урочисті заходи відбулися і у Сваляві. Жителі міста взяли участь у благодійному ярмарку та урочистому концерті біля Будинку культури, де виступили дитячі та народні колективи.

Благодійний ярмарок у СвалявіБлагодійний ярмарок у Сваляві. Фото: з Facebook

“Цього дня у Сваляві прозвучали щемливі пісні, присвячені українським героям, котрі боронять нашу рідну землю від ворожої навали, а також улюблені багатьма народні пісні та твори сучасних композиторів”, — дописують на сторінці закладу культури у Facebook.

У Керецьківській громаді відбулись урочисті заходи з вшанування пам’яті Героїв, які пішли захищати Україну і повернулись “на щиті”. Урочисту церемонію в селі Кушниця відкрив учасник бойових дій, депутат Керецьківської громади, ініціатор “Алеї Героїв” Петро Шинкар.

Про це на своєму фейсбукові написав відомий свалявський фотограф Микола Поцко, який, власне, і зафільмував урочистості.

Привітали із Днем Незалежності відпочиваючих і в санаторії “Квітка полонини”. Свалявський народний духовий оркестр “Гелікон” виконав для гостей патріотичні музичні композиції.

Виступ колективу "Гелікон" у санаторії "Квітка Полонини"Виступ колективу “Гелікон” у санаторії “Квітка Полонини”. Фото: з Facebook

Урочистості з нагоди державних свят у Полянській громаді провели 23 серпня.

Представники місцевої влади підняли біля ЦНАПу жовто-блакитний прапор та вшанували пам’ять загиблих.

Культурний захід для діток під гаслом “Моя Україна — єдина, мирна та вільна” влаштували цього дня і у селі Уклин Полянської громади.

Учасники заходу до Дня Незалежності у селі УклинУчасники заходу до Дня Незалежності у селі Уклин. Фото: з Facebook

Юне покоління мало можливість взяти участь у майстер-класі з виготовлення елементів української символіки, створи “Карту долоньок” та прослухали цікавий екскурс в історію України, який влаштували дітям працівники будинку культури.

“Нехай не мліє джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі. Нехай мир і злагода панує у нашому спільному домі у нашій Україні”, — побажала присутнім завідувачка Будинку культури Тетяна Русин.

Джерело

Новини Закарпаття