Як зробити правильний вибір ліжка?

Перед тим як придбати ліжко, то необхідно враховувати комфорт, безпеку та дизайн самого виробу. Однак зробити правильний вибір не так просто, адже на меблевому ринку представлено безліч оригінальних моделей – дерев’яні, м’які, багатофункціональні тощо. Серед усіх можливих варіантів вам потрібно вибрати, яке ліжко краще, чим вони відрізняються один від одного та яке ліжко точно забезпечить міцний сон, правильно організує простір та буде коштувати не так дорого.

Яке ліжко найкраще підійде саме вам?

Розмір виробу – основний фактор, який слід враховувати у той же час, коли вирішили замовити ліжко. Він повинен бути таким, щоб сплячий не відчував тісноти під час відпочинку. Однак також важливо, щоб в кімнаті, де знаходиться ліжко, було достатньо місця для вільного пересування.

Є стандартні види за шириною спального місця, а саме:

  • Односпальні ліжка (90-120 см);
  • 1,5-спальні ліжка (120-140 см);
  • Двоспальні ліжка (160-180 см).

Який краще матеріал для каркасу?

Одне з найважливіших міркувань при купівлі меблів для спальні – з якого матеріалу має бути виготовлене ліжко. На сучасному ринку доступні такі варіанти як:

  1. Натуральне дерево. Дерево є екологічно чистим і безпечним. Це неймовірно міцний, зносостійкий і довговічний матеріал з розрахованим терміном служби в кілька десятків років. Найчастіше використовуються такі матеріали, як євробрус та масив дерева, а улюблені породи – вільха, сосна, бук і дуб. Вони відрізняються за щільністю, зовнішнім виглядом і ціною. Сосна та вільха є найдоступнішими та розповсюдженими за ціною. Якщо для вас важливі міцність і довговічність, зупиніть свій вибір на дерев’яних ліжках з дуба.
  2. ДСП. Це штучний аналог дерева. Він має особливу міцність, стійкість до зовнішніх факторів і довгий термін служби. Завдяки сучасним технологіям має приголомшливий зовнішній вигляд. Зокрема, він може відтворювати кольори та текстури дерева.
  3. МДФ. МДФ-плити також виготовляються з деревини. Порівняно з ДСП, вона більш стійка до вологи та вогню. Це також легкий в обробці матеріал, який можна використовувати за допомогою фрезерного верстата для створення різних візерунків на поверхні.
  4. Метал. Людям, які хочуть, щоб їх інтер’єр виглядав природно, варто обрати металеві ліжка. Вони є чудовою альтернативою дерев’яним виробам, які пасують не до всіх стилів інтер’єру. Метал – екологічно чистий, безпечний і надійний матеріал. Він не боїться вологи, перепадів температур та корозії. Металеві моделі, прикрашені куванням, виглядають приголомшливо стильно і дорого.
Новини Закарпаття