Інфрачервоні лампи: як обігріти молодняк

Фермеру, який займається розведенням певних видів тварин, потрібно потурбуватися про те, щоб створити для худоби та птиці комфортні умови проживання. Саме це впливає на темпи їх зростання та розвитку. Далеко не останню роль тут відіграє температурний режим.

Ефективно обігріти тварин дозволяють встановлені та підключені інфрачервоні лампи від Укрферма. Вони, наприклад, забезпечують ефективне та комфортне тепло для птахів, допомагаючи підтримувати оптимальну температуру в курнику. Те саме стосується й інших господарських будівель.

Плюси використання інфрачервоних ламп

Інфрачервоні лампи ефективно обігрівають тварин. Однак, це не єдина перевага виробів. Серед інших основних моментів можна виділити такі пункти:

  • Гарантується тиха робота (особливо якщо порівнювати із звуком, що йде від теплових гармат). Цей результат досягається завдяки тому, що ІЧ-випромінювання поширюється по периметру без роботи вентиляторів.
  • Максимальний рівень ККД. Вважається одним із найвищих серед інших нагрівальних елементів (близько до 100%). Проте варто враховувати, що 100% ККД не досягається.
  • Вироби відрізняються простою установкою. Потрібно лише вкрутити конструкцію у спеціально відведений для цього патрон і клацнути по вимикачу. Виконувати будь-які інші дії з установки не потрібно. Впоратися з процесом зможе абсолютно кожна людина.
  • За допомогою інфрачервоної лампи з https://ukrferma.com.ua/ru/infrakrasnye-lampy/ можна організувати точковий обігрів. Це особливо актуально в тому випадку, якщо конструкцію потрібно використовувати для тварин, що знаходяться у клітинах чи загонах.
  • Пристрої відрізняються невеликими габаритами. Лампа з інфрачервоним випромінюванням потужністю 500 Вт займе приблизно стільки місця, як і звичайна лампочка в будинку.
  • Вироби вважаються екологічно чистими. ІЧ-лампи не спалюють кисень у процесі своєї роботи, а також не виділяють у повітря будь-які небезпечні гази для людини чи тварин.

Чому варто використовувати інфрачервоні лампи

У приватних підсобних господарствах молодняк тварин переважно тримають разом із маточним поголів’ям. Питання полягає в тому, що для молодняку потрібно мати комфортніші температурні умови, ніж для дорослих тварин. Можна вирішити це питання загальним обігрівом приміщень до необхідної температури, яка потрібна молодняку, але це не найкращий підхід для вирішення даної проблеми. Внаслідок підвищення температури в приміщенні стан дорослих особин погіршуватиметься. Ще одним мінусом такого підходу буде значне перевитрата енергії. З цього випливає, що у приміщеннях, де перебувають і молодняк, і доросле поголів’я, потрібно одночасно створювати різні температурні умови, диференційовані віком тварин.

Таким чином, створення комфортних теплових зон молодняку можна здійснити за допомогою місцевого обігріву. Даний спосіб дозволить без переплат та серйозних витрат збільшити обсяг продукції та підвищити безпеку потомства.
Інфрачервона лампа – це відмінна установка, що дозволяє ефективно обігрівати худобу та птахів. Для встановлення потрібно мінімум зусиль. Також дослідження показали, що таке освітлення корисне для зростання та розвитку молодняку: тварини починають краще харчуватися та менше хворіють.

Обігрівальні пристрої, що працюють за рахунок інфрачервоних випромінювань, встановлюють під стелями у приміщеннях, де вирощуються телята, ягнята та молодняки птиці. Теплові промені, що виділяються від лампи, схожі за своєю дією на сонячні випромінювання. Такий обігрів забезпечує благотворну дію на зростання та розвиток молодняку.

Новини Закарпаття