Керівництво ОВА перевірило хід ремонту в обласній клінічній лікарні ім. А.Новака

Ремонт триває одразу в кількох корпусах обласної клінічної лікарні ім. А.Новака. Хід робіт сьогодні перевірило керівництво Закарпатської ОВА.

У закладі готують приміщення для встановлення магнітно-резонансного томографа, а на місці колишньої студентської аудиторії облаштовують зал для реабілітації військових.

«Тут планують за індивідуальними замірами із застосуванням 3D-принтера робити прототипи протезів, а вже у США виготовлятимуть постійні. На базі лікувального закладу допомагатимуть ветеранам вчитися жити, ходити з новими кінцівками», – прокоментував Мирослав Білецький.

Оскільки цей зал на другому поверсі, тут влаштовують спеціальний ліфт для маломобільних груп населення, додав в.о. голови Закарпатської ОВА.

Частину витрат на проведення реконструкції взяла на себе лікарня, ще понад 5 млн грн спрямували з обласного бюджету.

Нагадаємо, в закладі вже рік функціонує комп’ютерний томограф, де щодня в середньому проходять безоплатну діагностику 10–15 осіб.

«Під час відвідин об’єкта побачив і кілька цікавих моментів. До прикладу, під час будівельних робіт у приміщенні під МРТ віднайшли фрагмент фрески давно зруйнованої церкви, що знаходилася колись на території закладу. Її дбайливо відреставрували і залишили відкритою для огляду», – поділився Мирослав Білецький.

Керівництво ОВА перевірило хід ремонту в обласній клінічній лікарні ім. А.Новака0

11121314

Джерело

Новини Закарпаття