Крем-суп із гарбуза та сочевиці, який готується за 20 хвилин

Крем-суп з гарбузаКрем-суп із гарбуза. Ілюстративне фото: Canva

Рецептом ділиться читачка видання Svaliava.net із Сускова.

Пані Марія розповідає, що цей суп восени завжди просять приготувати її діти та онуки. Вже зо п’ять років поспіль він є улюбленою першою стравою у сім’ї, а його приготування не вимагає якихось особливих вмінь чи дорогих продуктів.

За її словами, колись під час відвідин родичів у Одесі скуштувала у них цю страву і відтоді щоосені готує її вдома, коли на городі достигають спілі соковиті гарбузики.

Отже, рецепт крем-супу із гарбуза та сочевиці, який готується за лічені хвилини.

Стиглий соковитий гарбуз почистіть, вийміть м’якоть з насінням, затим наріжте його кубиками.

Червону сочевицю промийте декілька разів. У каструлю з товстим дном, залийте водою так, щоб вона покривала вміст, і варіть 20 хвилин до готовності.

Крем-суп з гарбуза із насіннямІлюстративне фото: Canva

Наприкінці додайте вершки або некислу сметану, сіль за смаком, копчену та гостру червону паприку. Далі все добре перемішайте, а коли трохи охолоне — перебийте блендером до однорідної маси.

Суп можна подавати прикрасивши сливками, підсушеним насінням гарбуза чи сухариками.

За словами пані Марії, її онукам блюдо смакує з сухариками і копченим червоним перцем. А чоловіку — з часником та в’яленими томатами.

Тобто варіації смаків готової страви можуть бути абсолютно різними: від молочно-гарбузяних до пряних, гострих і копчених. Тож крем-суп не тільки додасть осіннього настрою до столу, а й зігріє у прохолодні осінні дні.

Гарбузи і сочевицяІлюстративне фото: Canva

Дочка пані Марії — медик, цінує суп не тільки за смакові, а й за корисні властивості. Каже, що там містяться різноманітні мікроелементи, серед яких залізо, цинк, мідь, марганець, йод, кобальт та фтор. Вони важливі для здоров’я, підтримують імунітет, роботу нервової системи.

А сочевиця — природне джерело білка надає сил та енергії. Серед ще однієї з переваг крем-супу з гарбуза та сочевиці є його низька енергетична цінність та гарне засвоєння організмом.

Джерело

Новини Закарпаття