Крем-суп із гарбуза. Ілюстративне фото: Canva
Рецептом ділиться читачка видання Svaliava.net із Сускова.
Пані Марія розповідає, що цей суп восени завжди просять приготувати її діти та онуки. Вже зо п’ять років поспіль він є улюбленою першою стравою у сім’ї, а його приготування не вимагає якихось особливих вмінь чи дорогих продуктів.
За її словами, колись під час відвідин родичів у Одесі скуштувала у них цю страву і відтоді щоосені готує її вдома, коли на городі достигають спілі соковиті гарбузики.
Отже, рецепт крем-супу із гарбуза та сочевиці, який готується за лічені хвилини.
Стиглий соковитий гарбуз почистіть, вийміть м’якоть з насінням, затим наріжте його кубиками.
Червону сочевицю промийте декілька разів. У каструлю з товстим дном, залийте водою так, щоб вона покривала вміст, і варіть 20 хвилин до готовності.
Ілюстративне фото: Canva
Наприкінці додайте вершки або некислу сметану, сіль за смаком, копчену та гостру червону паприку. Далі все добре перемішайте, а коли трохи охолоне — перебийте блендером до однорідної маси.
Суп можна подавати прикрасивши сливками, підсушеним насінням гарбуза чи сухариками.
За словами пані Марії, її онукам блюдо смакує з сухариками і копченим червоним перцем. А чоловіку — з часником та в’яленими томатами.
Тобто варіації смаків готової страви можуть бути абсолютно різними: від молочно-гарбузяних до пряних, гострих і копчених. Тож крем-суп не тільки додасть осіннього настрою до столу, а й зігріє у прохолодні осінні дні.
Ілюстративне фото: Canva
Дочка пані Марії — медик, цінує суп не тільки за смакові, а й за корисні властивості. Каже, що там містяться різноманітні мікроелементи, серед яких залізо, цинк, мідь, марганець, йод, кобальт та фтор. Вони важливі для здоров’я, підтримують імунітет, роботу нервової системи.
А сочевиця — природне джерело білка надає сил та енергії. Серед ще однієї з переваг крем-супу з гарбуза та сочевиці є його низька енергетична цінність та гарне засвоєння організмом.