Критерії для підбору домен-донорів в SEObanda

Наразі не можна просто вибрати любий домен для розгортаання на ньому стратегії лінкбілдінгу. Через постійну перевірку від Google на якість посилань, можна попасти під фільтри пошукових систем та отримати санкції за невідповідність чітким критеріям.

Саме тому ми в компанії SEObanda приділяємо певну увагу при аналізі та підбору домен-донорів для подальшої публікації гест-постів або обміну посиланнями.

Ми маємо список критеріїв сайтів-донорів для того щоб відібрати ті, які більш всього підходять. Однак цей список може змінюватися відповідно до ваших потреб та цілей проєкту.

Тематика

Перше на що ми дивимося при відборі домен-донору – це його відповідність до тематики вашого сайту. Адже посилання саме з таких сайтів сприймаються пошуковими системами як природними та органічними. Також це позитивно впливає на залучення саме вашої цільової аудиторії.

Ідеальним варіантом для нас є ресурс, повністю присвячений даній тематиці з високим рівнем експертності. Проте також підходять ЗМІ, блоги, сайти компаній, що активно висвітлюють подібну тематику серед інших.

Аналіз ключових слів

Ґрунтуючись на першому критерії, в SEObanda ми аналізуємо ключові слова відібраних за тематикою домен-донорів. Це важливо, адже цільова аудиторія переходитиме за частими запитами, які мають бути популярними і релевантними щодо вашого сайту.

Трафік

Трафік потенційного домен-донора також є важливим критерієм при оцінці та відборі сайтів для побудови посилального профілю. Адже пошукові системи аналізують не лише кількість зовнішніх посилань на ресурс, але й рівень його відвідуваності та активності користувачів.

Ми дивимося на природність та збалансованість показників за різні проміжки часу або за весь період існування, що відповідає за якість обраного домену. Різкі стрибки чи спади можуть свідчити про накрутки чи санкції, що є червоним прапорцем. Ідеальним варіантом є ресурси зі стабільно високою відвідуваністю з пошукових систем.

Рейтинг домену

Також ми дивимося на рейтинг домену, що прямо пропорційно до його авторитету та довіри в очах пошукових систем. Domain Rating враховує як загальну кількість беклінків, так і їх релевантність, різноманітність джерел, трафік та інші фактори.

Зазвичай, чим вищий рейтинг домену у потенційного домену-донора, тим більш цінним і впливовим буде посилання з нього. Адже це означає, що на ресурс посилаються багато інших авторитетних сайтів. Оптимальним є показник від 30 і вище, але для молодих сайтів допустимо від 15-20.

Також ми враховуємо історію домен-донору, щоб вона була прозорою та  без накладених санкцій.

Аналіз на спамленість

Ми дивимося на заспамленість обраних домен-донорів. Не можна пропускати даний етап аналізу сайтів, адже як ми знаємо багато зайвої реклами створює шум. Це погано сказується на увазі користувачів, які будуть йти геть з таких сайтів, навіть не читаючи подану ім інформацію.

Тому ми звертаємо увагу на неприродний анкор-лист та на надмірну рекламу, адже пошукові системи вкрай негативно ставляться до спамних, штучних чи неприродних посилань. Надмірна кількість таких беклінків на домен може призвести до санкцій та втрати позицій.

Кількість сторінок в індексі

Зазвичай, чим більше якісних сторінок в індексі – тим авторитетнішим є ресурс для Google. Саме тому ми перевіряємо кількість сторінок обраного домен-донору відомо та враховується пошуковими системами при ранжуванні, використовуючи спеціалізовані інструменти або оператори пошуку.

Втім, ми звертаємо увагу на якість цих сторінок. Якщо значна частина з них – технічні дублі, порожні або неунікальні сторінки, це може бути сигналом про проблеми з сайтом.

Геолокація

Ми намагаємося підібрати більшість домен-донорів з такою ж геолокацією як і в вашому сайті. Це необхідно для залучення цільової аудиторії та розгортання локальної SEO-стратегії.

Висновки

Отже, як ви можете бачити ми відповідально відносимся до аналізу та підбору домен-донорів для ефективності просування вашого сайту в онлайн-середовищі. Дані критерії допомагають нам відібрати якісні ресурси, що не просто збільшать кількість органічного трафіку, але і підвищать авторитет вашого веб-сайту в очах пошукових систем.

Новини Закарпаття