Кухня на Районі: ароматний пиріг «Сирна коса» з грушами

Кухня на Районі: ароматний пиріг «Сирна коса» з грушами Кухня на Районі: ароматний пиріг «Сирна коса» з грушами

Таким пирогом можна і гостей пригостити – такий уже він красивий вдається. А який він смачний! Мабуть, самі з’їсте і нікому не залишите.

Рецептом смачного десерту поділилася Сім’я і Дім.

Пиріг «Сирна коса» з грушами

Форма 15Х25 см.

Тісто: 125 мл молока, 12-13 г дріжджів пресованих, 40 г цукру, 50 г масла, 1 яйце, дрібка солі, 250 г борошна (+/-).

Начинка: 0,5 кг груш, 15 г масла, 30 г цукру, 300 г сиру кисломолочного, 20 г масла м’якого, 1 яйце, 40 г цукру, 20 г ванільного пудингу (або крохмалю), сік лимона.

У теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, збите з цукром, сіль, розтоплене масло, поступово борошно, замісити тісто, залишити, щоб підійшло (1-1,5 год).

Сир збити блендером, додати збите яйце з цукром і сіллю, масло і пудинг, усе перемішати.

Груші почистити, порізати кусочками, скропити соком лимона. Розтопити масло на сковороді, додати цукор і груші, готувати, щоб груші зм’якли, але залишились цілі.

Тісто розкотити на пергаменті прямокутником приблизно 25 на 40 см (орієнтуватися на свою форму). Розділити умовно на 3 частини. На середню частину викласти сир, зверху на сир – груші. Збоку на тісті з обох боків зробити поперечні надрізи.

Читайте також: Кухня на Районі: вісім рецептів кабачків, які смачніші за м’ясо

Кухня на Районі: ароматний пиріг «Сирна коса» з грушамиКухня на Районі: ароматний пиріг «Сирна коса» з грушами

Викласти на начинку смужки з тіста навхрест, накрити пиріг і залишити на 15-20 хв. Змастити збитим яйцем, можна посипати насінням, випікати при 180 градусів приблизно 30 хв.

Рецепт і фото Оксани Жидко-Дмитровської

Джерело

Новини Закарпаття