Кухня на Районі: рецепт сиропу з лаванди до десертів, чаю, кави і просто води

Кухня на Районі: рецепт сиропу з лаванди до десертів, чаю, кави і просто води 558 Кухня на Районі: рецепт сиропу з лаванди до десертів, чаю, кави і просто води

Лавандовий сироп має яскраво виражений аромат лаванди, солодкий та злегка терпкий смак. 

Він смакує із десертами та різними напоями, а готується дуже просто, – розповідає Сім’я і Дім.

Інгредієнти:

2 скл. води, 2 скл. цукру, 2 ложки лимонного соку або дрібка лимонної кислоти, 0,5 скл. цвіту лаванди.

Приготування:

Змішати цукор, воду. Як закипить, додати пів склянки самих квіточок лаванди, розмішати, нехай покипить хвилину-дві, вимкнути, накрити кришкою і нехай постоїть до повного остигання сиропу. Потім процідити, додати лимонний сік, прокип’ятити хвилину-дві і залити в сухі  чисті пляшечки або баночки. Зберігати в холодильнику. Щоб був красивий колір, можна на останньому етапі додати ягоди чорниці або шовковиці.

Читайте також: Кухня на Районі: вісім рецептів кабачків, які смачніші за м’ясо

Як використовувати лавандовий сироп

Він чудово підходить для приготування різноманітних десертів, а також як доповнення до морозива, сиру, млинців.

З нього виходить смачний ароматний чай.

Можна додавати також у каву.

Можна просто додати кілька ложечок сиропу у склянку зі звичайною або газованою водою.

Джерело

Новини Закарпаття