558 Кухня на Районі: рецепт сиропу з лаванди до десертів, чаю, кави і просто води
Лавандовий сироп має яскраво виражений аромат лаванди, солодкий та злегка терпкий смак.
Він смакує із десертами та різними напоями, а готується дуже просто, – розповідає Сім’я і Дім.
Інгредієнти:
2 скл. води, 2 скл. цукру, 2 ложки лимонного соку або дрібка лимонної кислоти, 0,5 скл. цвіту лаванди.
Приготування:
Змішати цукор, воду. Як закипить, додати пів склянки самих квіточок лаванди, розмішати, нехай покипить хвилину-дві, вимкнути, накрити кришкою і нехай постоїть до повного остигання сиропу. Потім процідити, додати лимонний сік, прокип’ятити хвилину-дві і залити в сухі чисті пляшечки або баночки. Зберігати в холодильнику. Щоб був красивий колір, можна на останньому етапі додати ягоди чорниці або шовковиці.
Читайте також: Кухня на Районі: вісім рецептів кабачків, які смачніші за м’ясо
Як використовувати лавандовий сироп
Він чудово підходить для приготування різноманітних десертів, а також як доповнення до морозива, сиру, млинців.
З нього виходить смачний ароматний чай.
Можна додавати також у каву.
Можна просто додати кілька ложечок сиропу у склянку зі звичайною або газованою водою.