“Ми маємо вибити росіян з нашої землі”: історія прикордонника Кирила, який служить у Чопському загоні

За інформацією: Суспільне.

Держприкордонслужба. Фото: Держприкордонслужба України — Західний кордон/Facebook

Кирило з позивним "Фрозен" — військовослужбовець Державної прикордонної служби, який служить у Чопському загоні. Наразі чоловік виконує бойові завдання на фронті.

Як пишуть у Держприкордонслужбі, це другий виїзд Кирила. У 2023 році хлопець уже брав участь у бойових діях на Донеччині.

"Фрозен долучився до бойового підрозділу, коли ще проходив строкову службу у Чопському прикордонному загоні. Він та ще 19 строковиків відпрацювали відповідні рапорти, після чого їм дозволили виїзд. Хлопці воювали у найскладніших точках фронту у складі штурмової бригади. Їх рішучість та безстрашність дивували навіть досвідчених воїнів", — йдеться у повідомленні.

У ході одного з боїв Кирило отримав два поранення у ногу, однак продовжував виконувати завдання аж до евакуації. Про звільнення Андріївки, у штурмах якої він брав участь, хлопець дізнався уже зі шпиталю.

По поверненні зі сходу, завершенні лікування та курсу реабілітації, військовослужбовець повернувся у Чопський загін. Незадовго до демобілізації він прийняв рішення підписати контракт з Державною прикордонною службою України.

"Я теж був строковиком. Проходив службу у Харківському та Чопському прикордонних загонах. Але вирішив для себе підписати контракт та перевестися до бойового підрозділу. Скажімо, для виконання бойових завдань, щоб разом зі своїми побратимами боронити землю, відтісняти окупантів, знищувати їх, захищати цілісність та суверенітет України. Бо це перше, що зараз має бути. Ми маємо вибити росіян з нашої землі. Сподіваюся, що війна якнайшвидше закінчиться нашою перемогою. Я вірю, що у нас все вийде. Знаю, що ми зможемо", — сказав Кирило.Читати ще

Читати ще “На позиціях ми думали тільки про те, як виконати завдання і вижити”: історія військового 128 бригади Андрія

Новини Закарпаття