На кордоні з Угорщиною у закарпатки вилучили старовинні предмети, які жінка намагалась незаконно вивезти з України

За інформацією: Суспільне.

Старовинні предмети, які закарпатка намагалась незаконно вивезти з України. Закарпатська митниця/Facebook

На митному посту "Астей", що на кордоні з Угорщиною, митники вилучили у 40-річної закарпатки старовинні предмети, які жінка намагалась незаконно вивезти з України.

Про це Суспільному розповіла речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

За її словами, закарпатка їхала до Євросоюзу як пасажирка на позашляховику. Під час митного контролю обрала "зелений коридор", засвідчуючи, що не переміщує товари чи предмети, які підлягають письмовому декларуванню.

"Жінку попросили відкрити сумку для перевірки, де знаходилися 4 конверти з поштовими повідомленнями. Відкривши кожний, інспектори виявили старовинні предмети: паперову купюру Австро-Угорської імперії, датовану 1907 роком, раритетний перстень з металу, медальйон за 1921 рік, металевий нагрудний знак із зазначеними 1918-1939 роками. За словами закарпатки, виявлені предмети їй передав знайомий з Мукачева, попросивши розіслати конверти в Угорщині поштою конкретним людям. Про їх вміст, нібито, їй було не відомо",— розповіла речниця.

16 квітня відносно жінки склали протокол про порушення митних правил за ч. 3 статті 471 МКНедекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України, або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами. України. Старовинні предмети вилучили. Їх колекційну вартість та чи представляють вони культурну та історичну цінності визначить спеціаліст.

Новини Закарпаття