На утеплення фасаду Свалявської лікарні виділили 965 тисяч гривень в рамках співфінансування

Свалявська міська лікарняСвалявська міська лікарня. Фото: Svaliava.net На утеплення фасаду Свалявської лікарні виділили 965 тисяч гривень в рамках співфінансування Svaliava.net в 18.09.2024 | 14:05

Йдеться про проєкт з утеплення фасаду, ремонту аварійних балконів, заміни водостічної системи одного з корпусів Свалявської міської лікарні.

Рішення щодо виділення 965 тисяч гривень для міської лікарні ухвалили на засіданні сесії Свалявської міськради, яке відбулося 16 вересня.

За словами в.о. директора КНП “Свалявська міська лікарня” Олександра Фізера, проєкт реалізовуватимуть упродовж двох років, його загальна вартість складе понад 8 мільйонів гривень.

“Суть в чому: кошти на капітальні видатки НСЗУ ми можемо використовувати лиш під час захищених статей і під час співфінансування із власником. Власником лікарні є Свалявська міська рада.

Тобто обов’язково має бути частина співфінансування, частина — може бути виділено кошти НСЗУ.

Весь проєкт триватиме два роки. Буде відновлено аварійні балкони, дашки, буде утеплений фасад, замінені ринви, зроблений водовідвід і відмостка.

Це буде коштувати, згідно з проєктом, вісім мільйонів з “хвостиком”. Міська рада виділяє 965 тисяч гривень співфінансування”, — пояснив він.

На цьому ж засіданні сесії депутати погодили виділення одного мільйона гривень на ЗСУ, ще 1,5 мільйона — на капремонт свалявської вулиці Шевченка.

Також своїм рішенням обранці створили тимчасову комісію з перевірки Свалявського ВУКГ.

Джерело

Новини Закарпаття