Переваги гормону росту

Гормон росту – пептидний гормон, який виробляється в передній долі мозку – гіпофізі. Використовується в медицині для терапії затримки росту м’язів і кісткового скелета у молодих людей віком до 26 років. Також фармакологічний засіб застосовується в бодибілдингу й у важкій атлетиці спортсменами з метою набуття красивого рельєфного тіла й набору корисної сухої м’язової маси. При цьому купити гормон зросту можливо на спеціальних інтернет-майданчиках або в стаціонарних аптеках за рецептом від лікаря.

Фармакологічна дія препарату на організм людини

Пептидний гормон росту соматотропін стимулює лінійний зріст у молодих людей. Крім цього, препарат за коректно підібраного дозування чинить позитивний вплив на всі системи організму:

  • стимулює швидкий ріст м’язів;
  • запобігає руйнуванню м’язових волокон, тим самим допомагає зберегти досягнуті результати;
  • прискорює проходження репаративних процесів в організмі, наприклад, після фізичних навантажень;
  • зміцнює імунну систему людини;
  • зменшує здатність організму накопичувати жировий прошарок;
  • покращує склад крові.

Крім цього фармакологічні засоби гормону росту дають змогу зміцнити кісткову систему, стимулювати регенерацію внутрішніх органів.

Гормон росту як спортивна фармакологія: особливості застосування та дозування

Препарати гормону росту широко використовують як спортивну фармакологію з метою швидкого й стійкого набору корисної м’язової маси та набуття рельєфності тіла. Також засіб впливає й на інші процеси. Бодібілдери, які приймають соматотропін, відзначають таку дію на організм, як:

  • стимуляція процесів росту м’язів, кісткового скелета;
  • посилення жирового обміну;
  • збільшення сухої м’язової маси та спалювання жиру;
  • прискорення синтезу (вироблення) колагену;
  • зміцнення сполучних тканин і зв’язок;
  • підвищення рівня витривалості.

Водночас потрібно пам’ятати, що в спорті більшість ефектів від препаратів гормону росту пов’язана з впливом на IGF-1.

Дозування препарату для застосування в медичних цілях або для набору м’язової маси визначається в кожному випадку індивідуально. Середнє дозування для спортсменів-початківців становить 5 ОД на добу. Засіб вводиться підшкірно після тренування або на голодний шлунок для кращого засвоєння.

За гарного самопочуття дозування може бути збільшене до 10 ОД, однак має бути розбите на два приймання. Оптимальна тривалість курсу становить від 3 до 6 місяців.

Препарат випускається у вигляді готових розчинів для ін’єкцій або таких, що потребують приготування. Ампули або флакони з дієвою речовиною упаковані в картонні коробки, де вказана інформація про препарат, дозування й термін придатності. Також в пакуванні є інструкція для застосування, де вказується фармакологічний вплив, побічні дії на організм, показання та протипоказання.

Чому не можна займатися самолікуванням?

Не зважаючи на низку позитивних ефектів від застосування лікарського засобу, самостійне приймання гормону росту суворо заборонено! Це пов’язано з наявністю протипоказань і побічних дій на організм у вигляді накопичення рідини в організмі, атрофії м’язів, збоїв у роботі щитоподібної залози. Також потрібно враховувати, що кожен організм індивідуальний, і реакції на препарат можуть бути дуже небезпечними. Дозування має визначатися індивідуально тільки лікарем з урахуванням всіх факторів і нюансів. Купити соматотропін можна тільки за медичним рецептом від профільного або сімейного лікаря.

Новини Закарпаття