Переваги купання в карпатських чанах

Більшість відпочивальників, які перебували в Карпатах, обов’язково спробували омолоджувальну процедуру купання в чанах – спеціальних ємностях, зроблених з дерева чи вимуруваних з каменю та наповнених чистою водою з природного гарячого джерела. Купання в чанах з гарячою карпатською водою дозволяє зменшити стрес, полегшити больові симптоми у м’язах та сприяє докорінному покращенню стану шкіри, яка насичується природними мінерами та омолоджується. Відпочивальники, які відвідали карпатські чани у SPA-готелі «Озеро Vita», можуть продовжити релакс в сауні чи замовити масаж або інші оздоровчі процедури на території готелю (перед купанням в чані варто обмежити споживання алкоголю, а під час купання дотримуватись правил безпечного поводження у воді).  

В чому особливості купання в чані

Чани, які розміщені на території SPA-готелю «Озеро Vita», виготовлені з чавуну та мають товсті стінки, які напрочуд добре та довго тримають тепло, яке отримують від відкритого вогню, розведеного безпосередньо під днищем ємності. Всередині чану знаходиться вода з мінерального джерела, яка нагрівається до певної, комфортної для організму температури. Максимальна ефективність від прийняття купелі в чані з мінеральною водою досягається при поєднанні купання з періодичним зануренням у басейн чи природну водойму з холодною водою, яка знаходиться поряд з чаном.

Процедура купання в чані відбувається під відкритим небом, і на відміну від лазні має більш м’якіший ефект, завдяки поєднанню теплої води та неймовірно чистого та свіжого карпатського повітря. Поєднання теплої (гарячої) води в чані з холодною водою басейну чи природної водойми бадьорить організм та водночас зміцнює його, насичує шкіру корисними мікроелементами та мінералами.

Оздоровлюючим ефектом володіє також сама атмосфера SPA-готелю «Озеро Vita», який розташований в гірській місцевості серед первозданної та незайманої природи Українських Карпат, і навіть піша прогулянка по прилеглій до готелю території на фоні неймовірних гірських краєвидів додає енергії та сил. 

Якими є переваги від купання в чані

Не потребує жодних наукових підтверджень користь, яку організм отримує від перебування в гарячій воді, насиченій природними мінералами та мікроелементами. Кожен відпочинок в Закарпатті для любителів чанів супроводжується:

  • відчутним покращенням фізичних та психічних параметрів здоров’я;
  • зменшенням м’язової напруги, полегшенням симптомів скутості;
  • помітним покращенням стану шкіри в поєднанні зі зміцненням імунної системи.

Завдяки мінеральним речовинам, на кшталт магнію, кальцію та сульфатів, що розчинені у воді, організм, перебуваючи в чані отримує лікувально-оздоровчі процедури, які сприяють зменшенню стресових та тривожних симптомів, розслабляють та водночас заспокоюють організм, покращуючи загальне самопочуття відпочивальника. Час перебування в чані з гарячою водою варто обмежити до однієї години.

Новини Закарпаття