Фото: Володимира Палея
Закарпатський делікатес впродовж двадцяти років готують у Поляні за власною рецептурою.
“Пікниця має давнє коріння, яке сягає ще часів Австро-Угорщини. Серед різноманіття кулінарних шедеврів пікниця займає особливе місце. Це не просто страва, а справжній символ нашої кухні. Я готую її за стародавнім рецептом тільки з відбірного м’яса та спецій”, — розповідає кухар з Поляни Володимир Палей.
За його словами, пікниця була і є невід’ємною частиною сільських святкувань, весіль та родинних застіль, адже її копчений смак та аромат створюють неповторну атмосферу домашнього затишку.
Увесь процес від закупівлі м’яса до начинки та копчення Володимир здійснює власноруч. А його виріб замовляють заздалегідь та розкуповують у місцевих магазинах за лічені години.
Кухар каже, що секретом такої популярності є технологія виробництва та виключно натуральні якісні інгредієнти і спеції. Декому з клієнтів його м’ясний виріб навіть нагадує шашлик.
Володимир додає, що у замороженому вигляді закарпатська ковбаса може зберігатися тривалий час. І це не впливає на її смакові якості. Тому можна привозити з курорту частинку Закарпаття своїм родичам та друзям у якості презенту.
Купити шедевральну пікницю від шеф-кухара Володимира Палея можна у магазині “Старий Мадьяр” у Поляні. Або замовити за номерами телефонів: (066) 089 81 48; (095) 132 91 41.
Раніше видання Svaliava.net писало, що у Солочині представили торт на мінералці, що символізує курортне село.