Плюси та мінуси електронних сигарет

В останні роки вейпінг активно витісняє тютюнові вироби з ринку. Споживачам пропонуються різноманітні пристрої для паріння, які дозволяють насолоджуватися унікальними смаками. Що стосується заправок, то їх існує колосальна кількість, в чому можна переконатись на цій сторінці – https://cloudy.com.ua/catalog/jidkost-dlya-elektronnyh-sigaret. При цьому навколо вейпінгу точиться безліч суперечок щодо користі та шкоди. Щоб самостійно розібратися у питанні потрібно розглянути ключові переваги та недоліки паріння.

Плюси вейпінгу

Представники інтернет-магазину https://cloudy.com.ua/ провели комплексне дослідження, що дозволило виділити наступні переваги:

  1. Безпека. За весь проводилась колосальна кількість досліджень, які змогли підтвердити, що електронні сигарети на 95% безпечніші за куріння. Це доводить, що відмова від тютюну дозволяє позбутися негативного впливу нікотину, смогу та небезпечних газів. Перехід на вейп полегшує дихання, нормалізує кровообіг, відновлює смак та нюх.
  2. Запах. Процес супроводжується утворенням ароматної пари, яка практично непомітна для оточуючих. Це значно приємніше ніж запах від спалювання сухого листя тютюну.
  3. Дозування. Заправки для електронних сигарет мають чітке дозування нікотину, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного. При цьому є величезний вибір безнікотинових складів для насолоди унікальними смаками та ароматом.
  4. Контроль. Жижі для вейпу складаються з натуральних та безпечних речовин: пропіленгліколь та гліцерин. Залежно від їх співвідношення можна змінювати рівень міцності та силу пароутворення. Крім того, можна підібрати пристрій для паріння з різною потужністю, що також впливає на насиченість та точність передачі смаку.
  5. Смак. Зараз користувач може підібрати будь-який цікавий варіант, починаючи від класичних фруктових та ментолових, закінчуючи смаками напоїв або випічки. Таким чином можна радувати себе новими унікальними смаками без шкоди для здоров’я.
  6. Ефективність. На ринку представлений колосальний вибір пристроїв, які відрізняються портативністю та зручністю використання. Вони компактні і більшість з них готові до використання відразу з коробки. При цьому підготовлений нікотин у складі дозволяє заповнити потреби за кілька затяжок.
  7. Вартість. Це важливий критерій, завдяки якому електронки також обходять тютюн. Існує безліч моделей в різному ціновому діапазоні, починаючи від дешевих одноразок та закінчуючи просунутими зразками з широкою варіацією налаштувань.
  8. Навички. Найбільш популярними вважаються одноразові сигарети та картриджні системи. Для їх використання не потрібно виконувати заправку або обслуговування, оскільки після закінчення жижі змінюється картридж або пристрій. При цьому відсутні кнопки для регулювань, а робота аксесуара активізується затяжкою.

Це ключові переваги, які зумовили настільки широку популярність заправок та пристроїв для вейпінгу.

Мінуси вейпінгу

Для об’єктивності необхідно виділити також недоліки паріння :

  • широкий вибір пристроїв та заправок часто ставить новачків у глухий кут;
  •  деякі пристрої мають складні налаштування та потребують обслуговування;
  • потрібно регулярно купувати заправки, картриджі та інші витратні матеріали;
  • деякі склади містять нікотин, що може викликати залежність, як куріння.

Якщо зіставити всі плюси та мінуси, кожен зможе скласти об’єктивну картину відносно вейпінгу. Все ж таки потрібно відмітити, що це безпечна альтернатива куріння, яка дозволяє насолоджуватися унікальними смаками та ароматами.

Новини Закарпаття