Працівники ТЦК мобілізували весь технічний колектив художнього проєкту “МУР” напередодні вистави в Ужгороді

За інформацією: Суспільне.

МУР. Пресслужба проєкту МУР

На Закарпатті працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки мобілізували весь технічний колектив художнього проєкту "МУР" перед виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня.

Про це повідомили учасники проєкту "МУР" в Instagram.

Представники проєкту заявили, що частина їхньої команди вже склали присягу.

Скриншот зі сторіз. “МУР”/Instagram

Глядачі повідомили Суспільному, що вистава відбулася із запізненням у майже дві години — у цей час актори замість технічних працівників збирали декорації та налаштовували світло й звук.

У коментарі Суспільному речник Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Гудак сказав, що частину команди мобілізували ще за день до концерту (17 вересня — ред.) в іншому населеному пункті.

"Під час з’ясовування обставин було виявлено, що права на відстрочку від призову за мобілізацією у громадян не було. Представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки діяли в межах своїх повноважень та чинного законодавства", — сказав Сергій Гудак.

Суспільне звернулось за коментарем до членів колективу художнього проєкту "МУР". Наразі очікуємо відповідь.

Що відомо про творче об'єднання "МУР"

МУР — це творче об'єднання, яке займається тим, що розповідає про українську літературу в такий спосіб, що поети й прозаїки минулого стають сучасними постатями.

Альбом "Ти [Романтика]" — це реп-мюзикл із 17 треків, пов’язаних сюжетом: історією репресій українських письменників ХХ століття. Головний герой — Павло Тичина.

Мета проєкту "МУР" — розказати українцям про трагедію репресованих митців і зацікавити молодь національною літературою, сказав у інтерв'ю Forbes співзасновник Микола Шмундир.

Новини Закарпаття