Проєкт рішення про створення комісії з вивчення роботи Свалявського ВУКГ зареєстрували у міськраді

Виконком Свалява міськрадаФото: Svaliava.net Проєкт рішення про створення комісії з вивчення роботи Свалявського ВУКГ зареєстрували у міськраді Svaliava.net в 05.09.2024 | 14:08

Питання щодо створення тимчасової контрольної комісії з питань вивчення фінансово-господарської діяльності Свалявського “комуналу” розглядатимуть на найближчій сесії міськради.

Згідно з проєктом рішення, яке опублікували на сайті міської ради, тимчасова контрольна комісія, у разі її створення, вивчатиме роботу ВУКГ “з можливістю одержувати в терміновому порядку” документи, матеріали та інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

Крім того, згадана комісія до 1 жовтня має підготувати звіт “щодо проведення заходів, з оцінкою рівня ефективності управлінських рішень, використання коштів та наданням пропозицій щодо ефективного і раціонального використання наявних рішень”.

Скриншот проєкту рішенняСкриншот проєкту рішення

Як вдалося вияснити, ініціатором створення тимчасової контрольної комісії є міський депутат Володимир Чумак.

У пояснювальній записці до проєкту рішення, світлину якої він опублікував на своїй сторінці у Facebook, обранець відзначив, що “беручи до уваги ряд негативних проявів, пов’язаних з керівництвом КП, виникла необхідність у створенні робочої групи з питань вивчення фінансово-господарської діяльності діяльності” Свалявського ВУКГ.

Депутат додав, що “наразі директор Пітра М.М. не якісно здійснює поточне управління підприємством, недостатньо забезпечує виробничо-господарську, соціально-побутову та фінансову діяльність, не в повному обсязі забезпечує виконання завдань підприємством, передбачених контрактом”.

На думку Володимира Чумака, це “самовільне і необґрунтоване збільшення штатного розпису працівників КП “ВУКГ”, надмірні витрати на закупівлю паливо-мастильних матеріалів, відсутність обліку та контролю за використанням ПММ, неналежне утримання об’єктів благоустрою…”

Раніше повідомлялося, що 16 вересня відбудеться сесія Свалявської міськради.

Джерело

Новини Закарпаття