Різниця між суші і роли

Хоча суші/роли часто вживають як синоніми, між ними є певні відмінності, як у процесі приготування, так і зовнішньому вигляді. Тому перед замовленням слід детальніше ознайомитися з асортиментом.

В мережі ресторанів «Євразія» можна замовити суші в Києві за доступною ціною та швидкою доставкою кур’єром. Гарантується свіжість та якість продуктів, професійний підхід до справи.

Які особливості суші?

Це традиційна страва з Японії, вона готується з оцтованого рису, морепродуктів (найчастіше сирої риби) та іноді інших інгредієнтів (овочі чи омлет).

Різновиди суші:

  • Нігірі – найпоширеніший вид, це невелика кулька оцтованого рису, зверху якої розміщується шматочок сирого морепродукту (тунець, лосось, кальмар тощо);
  • Макі – суші, загорнуті в тонкий лист водоростей норі;
  • Ошізуші – пресовані у формі, часто з додаванням овочів та інших інгредієнтів;
  • Гункан-макі – суші у формі човника, начинені ікрою або іншими інгредієнтами, які обгорнуті смугою норі;
  • Урамакі – рис зовні, а норі всередині.

Що таке роли?

Це сучасна інтерпретація суші, яка часто включає в себе різноманітні начинки та інгредієнти. Вони можуть бути з різними видами риби, морепродуктів, овочів, сиру, авокадо та інших інгредієнтів. Зазвичай подаються у вигляді рулетів, нарізаних на порційні шматочки.

Різновиди ролів:

  • Каліфорнія-роли – один з найпопулярніших видів, рис – зовні, а всередині – огірок, авокадо та крабові палички;
  • Філадельфія-роли – роли з лососем, сиром Філадельфія та часто з додаванням огірка або авокадо;
  • Темпура – роли, де деякі інгредієнти попередньо обсмажуються в клярі;
  • Запечені – роли, які запікаються в духовці з сиром або іншими добавками.

У чому головна різниця між суші і роли?

Основні відмінності:

  • традиційність. Суші – більш традиційна страва, тоді як роли – сучасна інтерпретація;
  • склад. Суші зазвичай мають більш простий склад, тоді як роли можуть мати різноманітні начинки;
  • форма подачі. Суші можуть бути різної форми, тоді як роли зазвичай подаються у вигляді рулетів.

Хоча вони мають спільне походження, але відрізняються за складом, формою подачі та ступенем традиційності.

У чому користь?

Попри свою популярність вони часто оточені різними міфами та стереотипами. Але при правильному виборі інгредієнтів та приготуванні, можуть бути не лише смачними, а й корисними для здоров’я.

1. Багаті на поживні речовини

Риба та морепродукти – основний компонент, багатий на білок, вітаміни групи B, йод та омега-3 жирні кислоти. Останні відіграють важливу роль у здоров’ї серця, мозку та суглобів.

Овочі та фрукти – огірок, авокадо, морква, перець болгарський, манго, які є джерелом вітамінів, мінералів та клітковини. Водорості норі – містять йод, кальцій, залізо та інші мінерали.

2. Сприяють здоров’ю серця та мозку

Омега-3 жирні кислоти – знижують рівень тригліцеридів та ризик захворювань судин та серця, підвищують рівень “хорошого” холестерину, важливі для мозку, покращують пам’ять та концентрацію.

3. Сприяють схудненню

Вони можуть бути частиною здорового харчування, якщо вибирати нежирні сорти риби, мінімізувати кількість рису та уникати смажених інгредієнтів.

4. Зміцнюють імунітет

Вітаміни та антиоксиданти в овочах та водоростях зміцнюють імунітет.

Новини Закарпаття