Скільки коштує зібрати дитину в школу в 2024 році: огляд цін у Сваляві

Фото ілюстративне, Svaliava.net Скільки коштує зібрати дитину в школу в 2024 році: огляд цін у Сваляві Лілія Антонюк в 26.08.2024 | 15:08

Підготовка до школи займає у батьків чимало сил та потребує фінансових витрат.

Видання Svaliava.net дослідило, скільки коштує зібрати дитину до нового навчального року в Сваляві, не враховуючи витрат на одяг та квіти.

До початку наступного навчального року залишилося менше тижня і наразі батьки активно збирають дітей до школи та скуповують необхідне шкільне приладдя.

Ми проаналізували ціни на канцелярські товари, рюкзаки та інше приладдя у магазинах Сваляви та інтернет-магазинах.

Як виявилося, навіть у сусідніх крамницях вартість одного й того ж щоденника може різнитися.

Рюкзак

Ранець є чи не найважливішою покупкою перед новим навчальним роком, адже від правильного вибору залежить здоров’я спини та постава дитини. Якщо цьогоріч ви плануєте купувати новий шкільний рюкзак, його вартість у Сваляві становитиме від 1500 (за акційною ціною) до 3000 тисяч гривень.

В середньому якісний та зручний рюкзак коштуватиме вам близько 2500 грн. В Інтернеті ціна на рюкзак стартує від 500 грн, але перевірити якість буде важко, та й доведеться врахувати ще й витрати на доставку.

Шкільні ранціФото ілюстративне, Svaliava.net

Пенал

Вартість пеналів так само різниться, але середня ціна в торгових мережах Сваляви становить від 300 до 1000 грн. Це місткі, довговічні пенали з цупкої тканини. В Інтернеті реально знайти й трохи дешевші варіанти.

Щоденник

Ціни на шкільні щоденники стартують від 45 грн і до 350 гривень. Все залежить від дизайну та виробника. Середня ціна на якісний та красивий щоденник складає близько 150 грн. Простий дизайн обійдеться вам в декілька разів дешевше.

Зошити та обкладинки

Вартість одного зошита на 12 аркушів дорівнюватиме близько 8 грн. Найдешевше ви зможете придбати його за 5,5 грн. Зошит на 48 аркушів коштує від 20 грн, залежно від дизайну та якості паперу.

Фломастери, ручки, олівці

Найдешевша кулькова ручка для школяра коштує у Сваляві 4 гривні, найдорожча — 68. Набір із трьох простих олівців обійдеться у середньому 28 грн, набір фломастерів з 6 штук — 35 грн.

Набір для творчості

  • Альбом від 55 грн;
  • Канцелярські ножиці — 60 грн;
  • Фарби (12 кольорів) — від 58 грн;
  • Пластилін (6 кольорів) — від 70 грн;
  • Пензлики (3 шт.) — 25 грн;
  • Стакан-непроливайка — 10-15 грн;
  • Кольорові олівці (12 шт.) — 60-100 грн;
  • Кольоровий папір (8 кольорів) — 40-65 грн.

На інші дрібнички доведеться витратити ще з 200 грн. Це гумка, лінійки, коректор, клей та обкладинки для підручників.

Скільки доведеться витратити загалом

Отже, варіантів шкільного приладдя вистачає на різний гаманець. Тому знайти якісну та недорогу канцелярію абсолютно можливо. Загалом на підготовку до нового навчального року необхідно буде витратити близько 3000 гривень.

Джерело

Новини Закарпаття