Скільки може заробляти вчитель англійської у Львові

Коли є потреба у вивченні іноземної мови, дорослі та діти найчастіше шукають педагога для індивідуальних занять. Репетитори англійської у Львові проводять як офлайн, так і онлайн заняття, готують до НМТ та міжнародних мовних іспитів, вчать “з нуля”, розвивають навички говоріння та допомагають учням підготуватись до співбесіди. Як бачимо, попит на послуги репетиторів є, але чи вигідно це для спеціаліста?

Як знайти клієнтів?

Заробіток репетитора англійської напряму залежить від кількості учнів. Тому педагогу, який тільки починає свою кар’єру репетитора, рекомендується шукати учнів кількома способами.

  1. Самостійно шукати в Інтернеті. Існують спеціалізовані платформи та дошки оголошень, на яких можна опублікувати свою анкету. Так рекомендується розмістити повну інформацію про себе, додати фото сертифікатів та дипломів, розповісти, як ви проводите заняття і які категорії учнів є для вас оптимальними.
  2. Шукати серед знайомих. Якщо ви працюєте у школі чи іншому навчальному закладі, і вирішили взяти кілька учнів на додаткові заняття, чудово! Скоріш за все ви вже знайомі зі своїми потенційними учнями. Якщо ж ви, наприклад, є перекладачем чи випускником філологічного факультету, і плануєте підробіток, спитайте у знайомих. Розкажіть їм про свої плани, ймовірно, серед них, або у їхніх знайомих є охочі вивчати англійську з репетитором.
  3. Зв’язатися з приватною школою. Якщо часу на пошуку клієнтів в Інтернеті чи за допомогою знайомих немає, можливо, варто звернутись до приватної мовної школи. Вам нададуть клієнтів та поділяться методичною базою, але скоріш за все, з кожного проведеного заняття вам доведеться віддавати відсоток.

Репетиторство та його переваги

Багато шкільних викладачів, студентів-філологів та просто людей, які добре володіють англійською, стають репетиторами. На це є певні переваги, а саме:

  • вільний графік роботи — якщо ви плануєте поєднувати два види зайнятості, ви можете планувати індивідуальні заняття з учнями на вечір чи вихідні дні; якщо ж репетиторство — ваша основа зайнятість, ви можете плідно попрацювати декілька днів підряд і зробити вихідний чи звільнити певну частину дня тоді, коли вам це потрібно;
  • є змога працювати з будь-якої точки міста — Львів є одним з найбільших міст України, і, аби не витрачати час та сили на дорогу, ви можете проводити онлайн-заняття; ще одним плюсом буде й той факт, що вам не потрібно орендувати приміщення чи проводити заняття вдома в учня;
  • необмежені можливості у фінансовому плані — чим більше учнів, тим вищим буде дохід репетитора; та заробіток також залежить від початкової вартості ваших послуг; якщо ви є студентом чи репетитором без педагогічного досвіду, скоріш за все, ви будете оцінювати свої послуги по мінімальному тарифу; урок, протягом якого учня будуть готувати до НМТ чи будь-якого міжнародного іспиту з англійської мови, вартує дорожче; відповідно, заробіток також буде зростати не лише від кількості учнів, але й від вашого професіоналізму;
  • можливість максимально проявляти свої здібності — сучасний темп життя передбачає зміни в педагогіці та навчанні; так репетитор може комбінувати різні підходи, навчаючи англійської за допомогою комп’ютерних ігор і паралельно поєднувати теоретичний матеріал.

Скільки ж може заробити репетитор?

Середня вартість однієї години заняття з репетитором у Львові складає 250-350 гривень. Остаточна ціна залежить від того, що потрібно учневі – розбір шкільної англійської та допомога з домашнім завданням обійдеться дешевше, а ось вивчення мови для складання НМТ буде дорожчим.

Якщо репетитор поєднує репетиторство з іншою роботою, та має 5 учнів, з якими займається тричі на тиждень, то навіть при мінімальній ставці у 250 гривень за 60 хвилин, він зароблятиме 15 тис. гривень на місяць.

Якщо ж репетитор повністю присвячує весь свій час індивідуальним урокам, він може легко вийти на дохід у 25-30 тисяч гривень щомісяця.

На вартість заняття, відповідно і на заробіток, можуть впливати наступні фактори:

  • середня вартість години заняття з англійської на ринку в межах міста;
  • кількість учнів та занять з ними на тиждень;
  • досвід та рівень підготовки педагога.

На довершення можна додати, що робота репетитором — дійсно прибуткова праця, яка, як і всі інші, потребує підготовки, зусиль та досвіду. Маючи хоча б 2-3 години вільного часу кожного дня, можна отримувати непоганий додатковий дохід.

Новини Закарпаття