Стяжні ремні

Стяжні ремені використовуються для фіксації вантажів у процесі транспортування. Такі затискачі допомагають міцно закріпити об’єкти різного розміру та форми, запобігти їхньому руху під час перевезення, тим самим зберігши цілісність вантажу.

Основне завдання, яке вирішує стяжний ремінь, полягає у закріпленні вантажів на платформі автомобільного та залізничного транспорту. Такі вироби використовують у багатьох сферах діяльності.

Види стяжних ременів

Оскільки кріпильні ремені користуються для стяжки вантажів, і вони забезпечують надійну фіксацію вантажів, важливо правильно підходити до вибору таких виробів. Насамперед треба розуміти, що вони розраховані на різне робоче навантаження. Це залежить від ширини стрічки та матеріалу її виготовлення.

Стяжний ремінь може бути одного з наступних видів:

  • Із застібкою велькро – це захисні механізми кріплення, у яких сила натягу залежить від ступеня розтягування ременя.
  • З механічним захопленням (храповиком), коли сила обхвату може регулюватися шляхом переміщення стрічки через механізм.

Стрічки можуть бути виготовлені з поліпропілену, поліефіру або поліаміду. Наявність храпових механізмів у стяжних ременях полегшує експлуатацію та робить використання елементів зручнішим. За допомогою храпового механізму вдається регулювати ступінь натягу стрічки, тим самим посилювати або полегшувати силу кріплення вантажів.

Як вибрати стяжний ремінь?

У продажу представлені варіанти різних типів. Ширина стрічки може становити 25 мм, 50 мм, 75 мм, довжина – 10 м, 12 м та інших розмірів. Максимальне вагове навантаження також різниться, це може бути 5-10 т або більше. Тому, щоб купити стяжні ремені під вирішення конкретних завдань, рекомендується провести порівняння зразків та підібрати відповідний на підставі наступних факторів:

  • довжина, ширина і висота вантажу, що обробляється;
  • особливості упаковки (товар може бути штучним, упаковуватись у пакунки, на палетах тощо);
  • умови застосування стрічок для кріплення;
  • схема фіксації предметів.

На підставі сортування за описаними вище параметрами підбирається оптимальний матеріал виготовлення стрічок і тип елемента, що затягує. Принагідно рекомендуємо замовити чохли для зберігання, допоміжні ручні вантажопідіймальні механізми та пристрої.

Найбільшу популярність має стяжний ремінь, оснащений механізмом хропіння. Такий пристрій дозволяє комфортно затягувати стрічку, виключає її вискакування завдяки більш міцній та сильній фіксації.

У виробництві використовуються текстильні стрічки шириною 50 мм, 35 ​​мм та інших видів, вони комплектуються надійними та зносостійкими натяжними механізмами.

Новини Закарпаття