543 Свалявська кондитерка взяла участь у майстер-класі від відомого французького шеф-кухаря Тьєррі Маркса
Свалявська кондитерка, власниця кав’ярні «Mirella» та авторка славнозвісного торта «Свалява» Мирослава Голонич взяла участь у майстер-класі від легендарного французького кулінара Тієррі Маркса.
Своїми враженнями вона поділилася на фейсбук-сторінці.
Тьєррі Маркс – один із найяскравіших представників сучасної гастрономії, відомий насамперед своїм інноваційним підходом до кухні та використанням молекулярної гастрономії. Він працював у класичних французьких ресторанах, а згодом став шефом у низці престижних закладів по всьому світу, включно з Австралією, Сінгапуром, Гонконгом і Токіо.
Протягом своєї кар’єри Маркс отримав кілька зірок Мішлен. Маркс також широко відомий як телевізійна особистість – він був суддею у французькій версії кулінарного шоу «Top Chef».

Окрім ресторанної діяльності, Маркс активно займається освітніми та соціальними проєктами. Він заснував кілька кулінарних шкіл і проєктів, спрямованих на професійну підготовку та соціальну інтеграцію, у тому числі безкоштовні курси для безробітних чи людей у складних життєвих ситуаціях.
Тьєррі Маркс організував кулінарний майстер-клас під час свого візиту до Львова. Серед учасників була і Мирослава Голонич.
«Ці кілька годин стали для мене ніби світлим променем та натхненням в цей складний для нас час. Сердечна вдячність Ользі Сансон за запрошення та можливість зробити для французьких гостей невеличку закарпатську презентацію страв Святвечора. Подяка Львівському професійному коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, а особливо керівниці пані Ганні Балущак за гостинність. Приємно вражена високим рівнем закладу, навчальними аудиторіями та студентами.

“Щоб прогрес йшов потрібно, щоб був стимул. І потрібно не боятись експериментувати, вміти аналізувати свої помилки. Лише так щось можна нове винайти, а час від часу щось потрібно нове випробовувати. Природа має мільйони років і вона все продумала і зробила”. Слова, які співзвучні з моїми думками на 100%. Дякую, Шеф!», – поділилася враженнями Мирослава Голонич.



