Свято Першого дзвоника: як на Свалявщині розпочинали новий навчальний рік

Перший дзвоник на СвалявщиніФото: з Facebook Свято Першого дзвоника: як на Свалявщині розпочинали новий навчальний рік Лілія Антонюк в 03.09.2024 | 09:05

В понеділок, 2 вересня, у школах громад лунали пісні, збирали донати на підтримку українського війська та традиційно провели святкові лінійки.

У школах Свалявщини розпочався новий навчальний рік. Для першачків це був особливий день, а деякі батьки учнів старшої школи зітхнули з полегшенням.

На вчителів та адміністрацію шкіл чекає плідна праця з надання якісної освіти молодому поколінню.

На залитому сонцем подвір’ї захоплюючу композицію виконали для своїх глядачів першачки Cвалявської гімназії №1. Адміністрація побажала дітям мирного та успішного року.

Свято Першого дзвоника у Свалявській гімназії №1Свято Першого дзвоника у Свалявській гімназії №1. Фото: з Facebook

До шкільної родини Дусинського ЗЗСО цьогоріч приєдналися 14 першокласників.

“Перші кроки у школі завжди хвилюючі для малят та їхніх батьків. І як добре, що є традиція проводити День знань святково. Радісні усміхнені обличчя навколо додають рішучості, піднімають настрій та заохочують до спілкування”, — дописують на Фесбукові закладу.

Свято Першого дзвоника у Дусинському ЗЗСОСвято Першого дзвоника у Дусинському ЗЗСО. Фото: з Facebook

Привітали нову зміну і у Свалявському ЗЗСО №2 з побажаннями нових можливостей та знань під мирним небом.

У Неліпині новий навчальний рік розпочався з танцю першачків та старшокласників. Для учнів пролунало привітання від директорки школи Надії Легези.

“У нелегкий час бажаємо незламної сили духу, оптимізму та віри у краще майбутнє, величезного бажання вчитися та навчати”, — наголосила очільниця ЗЗСО.

“Це особливий день, коли ми розпочинаємо новий 2024-2025 навчальний рік, сповнений нових можливостей, цікавих відкриттів та звершень. Нехай ваш шлях до знань буде яскравим і захоплюючим, а кожен урок приносить радість і задоволення.

Свято Першого дзвоника у Неліпинському ЗЗСОСвято Першого дзвоника у Неліпинському ЗЗСО. Фото: з Facebook

Учням бажаємо вдалого старту, нових досягнень і цікавих знайомств. Вчителям — терпіння, творчого натхнення і відчуття гордості за своїх вихованців. Батькам — терпіння, розуміння та підтримки”, — так вітали своїх учнів з початком нового навчального року у Свалявському ЗЗСО №3.

У школі Масарика 2 вересня педагогічних працівників нагородили відзнаками представники Закарпатської облради за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти.

До речі, цьогоріч шкільний поріг Свалявського ЗЗСО №1 переступило 704 учня, з них 35 — першачки.

Після урочистої лінійки перший урок у кожному класі був присвячений вшануванню памʼяті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Тибавська та Стройненська гімназії цьогоріч також зустріли зустріли своїх учнів та першачків урочистими святковими заходами.

Свято Першого дзвоника у Тибавській гімназіїСвято Першого дзвоника у Тибавській гімназії. Фото: з Facebook

До речі, більшість шкіл Свалявщини доєдналися до щорічної акції “Замість квітів учителям — донати на ЗСУ”, зібравши таким чином чималі кошти на допомогу українським захисникам. Про це читайте у нашому наступному матеріалі.

Джерело

Новини Закарпаття