У школах Свалявщини привітали учнів — переможців легкоатлетичних змагань

Змагання з легкої атлетикиУчасники змагань— учні школи Масарика. Фото: Клара Стегура У школах Свалявщини привітали учнів — переможців легкоатлетичних змагань Лілія Антонюк в 19.04.2024 | 13:05

Школярі, що вибороли перемогу на нещодавніх змаганнях, продовжать показувати свої спортивні вміння на легкоатлетичному турнірі в Словаччині.

Першість з легкої атлетики проходила 17 квітня на центральному міському стадіоні “Авангард”, змагалися збірні команди хлопців та дівчат дев’яти загальноосвітніх закладів Свалявської тергромади.

Адміністрації шкіл привітали своїх чемпіонів, які були винагороджені медалями та грамотами одразу після змагань.

За словами директора Свалявської ДЮСШ Василя Поповича, наразі ще достеменно невідомо хто з дітей-переможців змагатиметься на турнірі у місті Стара Любовня у Словаччині.

Найкращий результат у змаганнях показали учні Свалявського ЗЗСО №2, виборовши 8 золотих, 3 срібні та 3 бронзові медалі.

“Стрибки у довжину з розбігу: І місце — Чепура Крістіна; ІІ місце — Сегедій Юлія; ІІІ місце — Браславський Володимир. Біг 800 метрів: І місце- Микита Ніка; ІІ місце- Попович Андрій. Біг 400 метрів: І місце — Талабішка Ангеліна; ІІІ місце — Попович Владислава. Біг 100 м: ІІ місце — Герженій Ірина; ІІІ місце — Мигович Олександр. Естафетний біг: І місце — команда дівчат — Талабішка Ангеліна, Легета Христина, Чепура Крістіна, Герженій Ірина. Щиро вітаємо наших переможців, ми найкращі“, — дописують на сторінці освітнього закладу у Фейсбуці.

Шість призових місць у легкоатлетичних змаганнях отримали учні Свалявського ЗЗСО №1, виборовши у першості три “золота”, два “срібла” та одну бронзову медаль. Директорка освітнього закладу Клара Стегура привітала спортивну молодь та побажала їй подальших успіхів.

Учень 8-А класу Максим Абель та Давид Імре вибороли одразу дві золоті нагороди у командних та індивідуальних забігах. Максим Абель посів перше місце у забігу на 400 метрів, а Давид Імре приніс навчальному закладу перемогу у стометрівці. Також команда хлопців у складі Максима Абеля, Давида Імре, Михайла Шевченка та Владислава Олійника виборола першість у естафетному бігу.

Другі місця у забігу на стометрівці посіли Михало Шевченко та команда дівчат (Решетар Анастасія 8-А; Слепко Злата 8-А; Качур Ольга 8-Б; Лапіна Едіта 7-А). Ця ж команда дівчат здобула “срібло” у естафетному бігу. У забігу на 800 метрів третє місце виборола Діана Рущак, що навчається у 7-Б.

Свалявський ЗЗСО №3 привітав своїх чемпіонів, побажавши їм нових перемог, здоровʼя й успіхів.

“Так тримати! Нових перемог!” — пишуть на Фейсбук-сторінці школи.

Учні Свалявського ЗЗСО №3 Учні Свалявського ЗЗСО №3 Учні Свалявського ЗЗСО №3Учні Свалявського ЗЗСО №3 Учні Свалявського ЗЗСО №3Учні Свалявського ЗЗСО №3

Мілан Луца виявився найвправнішим у змаганнях зі стрибків у довжину з розбігу серед учнів Свалявської громади та зайняв почесне перше місце. Друге місце — Мотринець Олександр, третє місце — Цвіркун Вікторія, яка посіла ще й четверте місце у забігу на стометрівці. “Срібло” у забігу на 400 та 800 метрів здобули Альона Ряшко та Валері Малеш відповідно.

Свалявський ЗЗСО №4 також щиро привітав своїх спортсменів зі здобутками. Учениця 7-А класу Агнеса Райчинець виборола перше місце у бігу на стометрівці. Третє місце з естафетного бігу на турнірі посіла шкільна команда хлопців, що складалася з Антона Кондрія з 7-Б, Марка Фізера з 8-Б, Андрій Репая з 8-А та Назара Мургаша з 8-Б.

Учні Свалявського ЗЗСО №4 Учні Свалявського ЗЗСО №4 Учні Свалявського ЗЗСО №4Учні Свалявського ЗЗСО №4 Учні Свалявського ЗЗСО №4Учні Свалявського ЗЗСО №4

Директорка Свалявської гімназії №1 Мирослава Левко повідомила виданню Svaliava.net, що цього разу учні гімназії не посіли призових місць у змаганнях, але вона впевнена, що в майбутньому вони продемонструють кращий результат.

“Одинадцять учнів Свалявської гімназії №1 прийняли участь в змаганнях з легкої атлетики. Активність школярів була високою. Багатьом з них не вистачило декілька сантиметрів та секунд, щоб вибороти призове місце. Змагання принесли багато емоцій та дозволили дітям проявити свої спортивні здібності, спритність.

Спортивний азарт та бажання вибороти перемогу заінтригували учасників гімназії і поставили завдання наступні змагання обов’язково будуть переможними, бо є бажання, є захоплення спортом, є спритність та можливості“, — додала вона.

“На стадіоні “Авангард” у Сваляві пройшла першість Свалявської ТГ з легкої атлетики, де наші учні показали свої фізичні здібності. Юні спортсмени нашої гімназії гідно представили заклад, посівши почесне II загальнокомандне місце. Медаллю нагородили капітана команди Марійку Гісем“, — повідомили виданню Svaliava.net у Тибавській гімназії.

Учні Тибавської гімназії Учні Тибавської гімназії Учні Тибавської гімназіїУчні Тибавської гімназії Учні Тибавської гімназіїУчні Тибавської гімназії

“Учні нашої гімназії взяли участь у першості Свалявської громади з легкої атлетики. Наші юні спортсмени гідно виступили у таких видах змагань, як біг на різні дистанції та естафета.

Переможцем змагань на дистанції 800 метрів став учень 9 класу Станіслав Молнар. Друге місце на дистанції 400 метрів посів учень 8 класу Ростислав Сабов. Треті місця у забігу на дистанціях у 800 і 400 метрів посіли учні 8 класу Іван Поцко та Дмитро Ясінський.

Окрім того, команди хлопців і дівчат вибороли другі місця першості у естафеті. Змагання є чудовим прикладом популяризації легкої атлетики та здорового способу життя. Вітання нашим переможцям“, — поділилися на сторінці Стройненської гімназії у Facebook.

Учні Стройненської гімназії Учні Стройненської гімназії Учні Стройненської гімназіїУчні Стройненської гімназії Учні Стройненської гімназіїУчні Стройненської гімназії

На Facebook-сторінці Дусинського ЗЗСО дописують, що їхні юні спортсмени летіли до фінішної прямої із швидкістю світла. У результаті загальнокомандних змагань на дистанції у 400 метрів друге та четверте місця зайняли Вадим Яник та Петро Мигович.

Росошанська гімназія повідомила виданню Svaliava.net, що їх учні не здобули призових місць у даних змаганнях, але отримали позитивний досвід, додавши, що головне — участь, а не перемога. В гімназії впевнені, що на їх учнів попереду чекає ще багато звершень та досягнень.

Джерело

Новини Закарпаття