В обламу центснорі Закарпаття стартував «Книга-Фест-2023»

Дванадцятий щорічний фестиваль проводять у галереї «Ужгород». Цього разу він працює у форматі книжкової виставки. У відкритті заходу взяв участь директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук.

Він підкреслив, що попри все видавнича галузь живе й розвивається. Це можливо саме завдяки людям, які створюють і розповсюджують друковану продукцію, які читають та бережуть українську книгу. Особлива подяка сьогодні захисникам і всім небайдужим, котрі не дають ворогу знищити нашу культуру та нашу книгу.

З вітальними словами також виступили ректорка Академії культури і мистецтв, докторка педагогічних наук Наталія Шетеля та Василь Густі, заступник голови обласної організації Національної спілки письменників України, завідувач філіалу художнього музею ім. Й. Бокшая «Народний літературний музей Закарпаття».

На виставці свої літературні новинки презентують місцеві автори та понад десяток видавців. Читачі можуть поспілкуватися з ними, придбати книги та отримати автографи відомих письменників: Мирослава Дочинця, Галини Малик, Тетяни Літераті, Олександра Гавроша, Сергія Федаки, Вікторії Андрусів та інших.

Захід триватиме до 17:00, тож поспішайте!

«Книга-Фест-2023» організував департамент стратегічних комунікацій, національностей та релігій і департамент культури ОВА за сприяння обласної ради, Ужгородської міської ради, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка, Академії культури і мистецтв, Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України та інших.

В обламу центснорі Закарпаття стартував «Книга-Фест-2023»0

111213141516171819110111112113114

Джерело

Новини Закарпаття