В Ужгороді кілограм грибів на місцевому ринку коштує 100-350 гривень: що відомо

За інформацією: Суспільне.

Продавчиня Олена. Суспільне Ужгород/Сергій Чернишов

За словами сімейної лікарки Наталії Тягур, щоби вберегтися від отруєння, не варто збирати їстівні гриби біля доріг, а також — поруч із отруйними. Перед вживанням їх необхідно термічно обробляти.

"Діткам маленьким їх їсти не можна, людям із захворюваннями печінки і підшлункової залози так само не можна вживати. Не можна вживати гриби з алкоголем, тому що токсини можуть швидше тоді всмоктуватися. Якщо виникає випадок отруєння і це супроводжується запамороченням, може бути блювання, можуть бути якісь там болі, діарея. Ні в якому разі не користуватися якимись там народними методами, особливо спиртовмісними методами, потрібно відразу звертатися до лікаря",— додала Наталія Тягур.

Гриби. Суспільне Ужгород/Сергій Чернишов

Новини Закарпаття