Від водія “швидкої” до екскурсовода. Богдан Цимболинець з Солочина розповів, чому поєднує дві професії

Богдан Цимболинець

Багато хто з туристів та гостей краю знає Богдана Цимболинця як організатора активних розважальних екскурсій мальовничими куточками Закарпаття.

Хтось ходив з ним на рафтинг Тисою, хтось їздив на водоспад Шипіт, а хтось відвідував Шаян — мінеральну оздоровницю Хустщини. А от у Сваляві пан Богдан понад десять років працює водієм “швидкої” у Свалявській міській лікарні. Каже, що обидві професії — його. Одна важлива і відповідальна, адже вчасно доставити хворого до лікарні, або за лічені хвилини встигнути приїхати на виклик — може коштувати людині життя. Друга — теж робота з людьми, але більш розважального характеру.

Каже, що головною винагородою вважає щасливі очі людей, які насолодилися незвіданими карпатськими краєвидами, надихалися чистим гірським повітрям, спробували сили на гірській Тисі, а опісля скуштували закарпатський бограч, рульку чи копчену форель.

Копчена форель і бограч

До речі, страви на виїздах пан Богдан готує власноруч — і це можна назвати ще одним його хобі. Форель гарячого копчення, розповідає він, навчився робити сам, за власною розробленою рецептурою. Каже, що любить експериментувати, готувати та вигадувати щось нове. Як-от, наприклад, торт “Солочин”. Разом з групою однодумців нещодавно вони розробили солодку візитівку курортного села, якою пригощатимуть у своїй садибі гостей та відпочивальників.

Садиба пана Богдана знаходиться неподалік основної оздоровниці краю, тож щорічно у комфортабельних номерах зупиняються на відпочинок сотні поціновувачів солочинських природних багатств.

Богдан Цимболинець і садиба

Пані Ольга з Києва приїздить разом з чоловіком у садибу Богдана Цимболинця вже упʼяте і каже, що наступного сезону зупиниться тут знову. За її словами, поруч знаходиться бювет з мінеральною водою, магазини, кафе, та найголовніше — мальовничі солочинські гори. Та й за дозвіллям далеко ходити не треба, коли живеш в готелі у екскурсовода.

Садиба у Солочині

Забронювати номери, екскурсії чи замовити копчену форель можна за номерами телефонів: (097) 038 83 45; (050) 611 98 84.

Всі фото — Богдан Цимболинець.

Джерело

Новини Закарпаття