За інформацією: Суспільне.
Вироби з гільз. Фото з особистого архіву Віктора Суліми
Восени 2024 року Грузин разом із побратимами Василем Поприком та Владиславом Опалеником створили товариство з обмеженою відповідальністю "Вуйко Еко".
"У жовтні я був вже звільнений за станом здоров’я, на мене прийшов наказ. Я звільнився, приїхав і ми взялися за роботу. Потрохи, потрохи почали виготовляти ковбаси, шовдарі (домашню шинку. — Прим. ред.), бекони. Продукція потрохи росте. Зараз у нас десь 16 чи 17 найменувань товару, який ми виробляємо", — каже Віктор.
М’ясна продукція, яку вигтотовляють у “Вуйко Еко”. Сергій Чернишов/Суспільне Ужгород
М’ясні вироби у "Вуйко Еко" передають військовим на передову:
"Було Різдво, ми відправили хлопцям домашню ковбасу, шовдарі. На кожен підрозділ відправлялася різна кількість. У грошах це ніхто не рахував. Хлопці попросили: нам треба 30 кг домашньої ковбаси. Нате вам 30 кг домашньої ковбаси. Перед Великоднем — треба вам шовдарі? Нате вам, хлопці, шовдарі. Це наші побратими, ми з ними разом воювали пліч-о-пліч".
Вироби з гільз і деревини Віктор Суліма продає на власній сторінці у фейсбуку. 5% з продажу передає на потреби Сил оборони.