Види грошових ставок на спорт та яка з них найбільш прибуткова

Що таке ординар? Чим відрізняється від експерта та в якому форматі краще робити ставки? Для беттера-новачка ці питання дуже актуальні. 

Розказуємо, які ставки допускаються в БК онлайн та які з них прибутковіші. А список сайтів для ставок на спорт знайдете на https://b-p.com.ua/online-bookmakers/.

Ставки за форматом здійснення прогнозів

В букмекерських конторах можна зустріти кілька допустимих форматів ставок. Такі варіанти, як ординар, експрес та система присутні скрізь. Інші – лише у найбільших букмекерів онлайн.

  1. Ординар – звичайна одинарна ставка. Містить в себе один можливий результат будь-якої події. Виграш за ординаром розраховується дуже просто: достатньо коефіцієнт результату перемножити на суму ставки. 
  2. Експрес – ставка на кілька результатів різних подій одночасно. Може включати від двох та більше результатів. Експрес дає збільшений виграш, порівняно з аналогічною сумою ординарів. Проте, беттер виграє лише тоді, якщо вгадує всі результати в експресі. Деякі БК також пропонують акції на зразок “експрес дня”, коефіцієнти в яких ще вищі.
  3. Система – комбінація з усіх можливих експресів на обрані події. Система дозволяє виграти навіть у тому випадку, якщо гравець не вгадає певні результати. Щоб зробити подібну ставку – треба додати до купона не менше трьох подій.
  4. Антиекспрес – ставка на програш кількох вибраних результатів.
  5. Паротяг – ставка на кілька подій, кожна з яких розраховується після попередньої.
  6. Авансова ставка – можливість виконати беттинг “у кредит” від букмекера, за відсутності реальних коштів на ігровому рахунку. Як правило, доступна гравцям з позитивною історією в БК, у яких є нерозраховані ставки.

За сумою виграшу, складні формати ставок виглядають більш прибутковими для гравця. Вони мають підвищені коефіцієнти чи дозволяють додатково “застрахувати” виграш, роблячи різні передбачення. Проте, вони також несуть більший ризик. Та потребують довшої підготовки, щоб знайти кілька підходящих результатів.

Тому новачкам рекомендується почати знайомство з беттингом з ординарів. Оцінивши власні успіхи протягом деякого часу – можна переходити до здійснення експресів та систем. Натренувавши “нюх” – легше буде знаходити результати для виграшних ставок з підвищеними виплатами.

Ставки на ігрові події

Інша можлива класифікація полягає в тому, на що саме здійснюється ставка. Такий розподіл ще називається ринками. Тут багато що залежить від виду спорту. 

Наприклад, у футболі можна зробити не лише ставку на виграш певної команди чи нічию. Але і ставку на суму голів, на результат першого тайму, на різницю між голами, на час забиття першого голу, на поведінку зіркових гравців на полі, видачу жовтої картки і т.д. 

Звичайно ж, для тенісу список додаткових ставок буде зовсім іншим. А у кіберспорті він може виключати зовсім екзотичні ставки, такі як вибір певного виду зброї, відкриття вказаних карт, тощо.

Найчастіше, на букмекерських сайтах можна зустріти наступні ринки ставок:

  1. Подвійний шанс – ставка на перемогу одного з учасників змагання чи нічию.
  2. Точний рахунок – на значення рахунку по закінчення змагання. 
  3. Фора (гандикап) – ставка на різницю у результатах команд, що більша/менша за вказану.
  4. Тотал – на загальну кількість голів, зароблених балів і т.д. за результатами матчу.

Кількість ринків сильно відрізняється для прематчевих та лайв ставок. До того ж з наближенням кінця матчу – число ринків на лайві скорочується, а коефіцієнти стають нижче. 

Здійснювати подібні ставки рекомендується беттерам з досвідом. Новачкам краще почати зі ставок на результат матчу чи змагання. 

Новини Закарпаття