За програмою «Власний дім» закарпатці отримають кредити для покращення умов проживання

«Власний дім» 209 «Власний дім»

Про це йшлося на засіданні Спостережної ради обласного Фонду інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості, у якому узяв участь заступник голови Закарпатської облради Василь Дем’янчук. 

На засіданні обговорили стан впровадження Обласної цільової програми «Власний дім», інформує Закарпатська обласна рада.

Програма фінансується із державного, обласного та місцевого бюджетів. Так, 21 родина із Берегівського, Рахівського, Мукачівського, Ужгородського та Хустського районів отримає кредити відповідно до потреб, обґрунтованих у заявці.  

Згідно з програмою заявники отримають від 70 до 300 тисяч грн для відновлення даху, утеплення фасаду, заміну вікон та систем опалення, капітального ремонту будинку, проведення інженерних мереж. 

За словами заступника голови Закарпатської облради Василя Дем’янчука, скористатися такою можливістю може кожен незалежно від місця проживання (за наявності підстав). Загалом 45 громад області беруть участь у фінансуванні програми. У поточному році Фонд заключив 195 кредитних договорів за напрямками: будівництво, добудова, реконструкція, капітальний ремонт, заміна покрівлі даху, придбання готового або завершення будівництва, будівництво інженерних та енергоефективних заходів.

Джерело

Новини Закарпаття