Залізний міст через Свалявку, що на вул. Мукачівській у Сваляві, визнано непрацездатним

Міст у Сваляві на МукачівськійСкриншот з відео Svaliava.net Залізний міст через Свалявку, що на вул. Мукачівській у Сваляві, визнано непрацездатним Svaliava.net в 03.09.2024 | 14:13

Наприкінці липня ТОВ “Інститут проєктування інфраструктурних об’єктів” за дорученням Закарпатської ОВА провів загальну оцінку експлуатаційного стану моста через річку Свалявка, який розташований на автомобільній дорозі Свалява—Мукачево.

За результатами обстеження споруди було встановлено експлуатаційний стан 5, тобто непрацездатний.

Про це йдеться у листі Закарпатської ОВА від 28 серпня 2024 року, який за запитом депутата Івана Русина надали у Свалявській міській раді.

“Як мешканець Бистрого, не на словах знаю, що означає мати один з ключових мостів у аварійному стані, який у будь-який час може просто впасти.

З подібною проблемою у Сваляві вже стикалися, не хотілося б, щоб така ситуація повторилася і з мостом на Мукачівській.

Проблемі краще запобігти, аніж долати наслідки, бо, як вже свалявці могли пересвідчитись, це може тягнутися роками”, — розповів Іван Русин у коментарі виданню Svaliava.net.

Він додав, що хоча перед спорудою і встановили заборонні знаки для траспортних засобів з вагою понад 10 т і навантаженням на вісь понад 5 т, однак неодноразово був свідком того, як спорудою рухалися навантажені деревиною лісовози.

“Міст, зокрема, має й історичну цінність, датований 1908 роком. Не хочеться втратити таку споруду через байдужість відповідальних осіб”, — підкреслив міський депутат.

Джерело

Новини Закарпаття