Запіканка з кабачків. Ілюстративне фото: з Всемережжя
Шеф-кухар одного з полянських санаторіїв Володимир Палей поділився рецептом запіканки з кабачків.
Унікальна страва готується легко, має закарпатський колорит та незабутній смак.
За словами пана Володимира, ситну та ніжну запіканку він готує для друзів та рідних вже більше двадцяти років.
“Ця літня апетитна страва не потребує якоїсь складної рецептури та незвичайних інгредієнтів. Навпаки, до її складу входять лише ті овочі, які ростуть у нашій місцевості влітку, та овеча або коров’яча бринза.
На святах запіканку гості зазвичай з’їдають першою. Вона може подаватися як закуска в охолодженому стані, так і у якості гарячої страви чи гарніру. А ще її дуже люблять діти за ароматну сирну скоринку. Усе, що треба зробити, — це виділити трохи часу для приготування”, — розповів полянський кухар.
Для приготування вам знадобляться:
- бринза — 300 г;
- кабачки — 1 кг;
- цибуля — 200 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- часник — 3-5 зубчиків;
- соняшникова олія — 1-2 ст. л.;
- сіль та спеції.
Спосіб приготування
Крок перший.
Бринзу розминаємо. Додаємо до неї яйця та ретельно перемішуємо. Кабачок натираємо на терці та відтискаємо з нього сік.
Крок другий.
Чистимо часник і цибулю, додаємо сюди олію і змішуємо з яєчно-сирною масою.
Крок третій.
До кабачків додаємо сіль та спеції за смаком, на деко викладаємо шарами натерті кабачки та сирну начинку. Останній шар повинен бути сирним.
Крок четвертий і останній.
Запікаємо суміш 30-40 хвилин при температурі 180 °C до готовності і смакуємо із задоволенням.
Кухар Володимир Палей
“За бажанням, до запіканки можна додати свіжі помідори і перець. Також вона добре смакує з соусом із часнику, сметани та кропу. Діти люблять їсти цю легку та поживну страву із заправкою з йогурту. Навіть, якщо страва залишиться, її можна поставити у холодильник і смакувати на наступний день”, — поділився Володимир Палей.