3 професії, які зʼявилися завдяки штучному інтелекту

У світі вже рік точаться дискусії щодо того, що штучний інтелект може загрожувати ринку праці – підсилювати нерівність, позбавляти людей роботи або навіть замінювати цілі професії. Втім поки що штучний інтелект залишається не більше ніж помічником людини та навпаки породив декілька абсолютно нових професій.

AI-райтер

За своєю сутністю професія AI-райтера дещо схожа на копірайтера, проте відрізняє її не лише володіння словом, а й знання інструментів штучного інтелекту. Прямо зараз різноманітні школи продають окремі курси з вивчення даного напрямку, нагадуючи, що у майбутньому розповсюдження штучного інтелекту набуде масового характеру. За своїми обовʼязками AI-райтер – це людина, що працює з контентом та нейромережами. Передбачається, що навички у цій професії допоможуть автоматизувати рутинні завдання з написання текстів для блогів та рекламних матеріалів, що дозволить зосередитися на більш творчій стороні роботи. Взаємодія зі штучним інтелектом полягатиме у правильному встановленні вимог контенту та його подальшому редагуванні. Особливі перспективи експерти вбачають у напрямку реклами, тож цілком можливо, що частина рекламних матеріалів про гральні автомати на гроші чи будь-які інші послуги вже генеруються автоматично.

Аналітик та інженер з безпеки штучного інтелекту

Безумовно, для ефективного розвитку та вивчення нових можливостей штучного інтелекту він має бути надійно захищеним та безпечним. Прикладів використання сучасних технологій у шахрайських цілях вже більш ніж достатньо:

  • Створення діпфейків;
  • Клонування голосу;
  • Підробка документів та багато іншого.

Саме через зростаючу загрозу на ринку зросте попит на кваліфікованих спеціалістів у цьому напрямку, які навпаки будуть перешкоджати можливим загрозам з боку сучасних технологій. Звичайно, що для роботи у цьому напрямку знадобиться відповідний досвід у суміжній галузі, проте і без вивчення особливостей штучного інтелекту вже обійтись не вийде. Враховуючи те, як інтенсивно зараз розвивається ШІ, роботи таким спеціалістам вистачить!

Тренер штучного інтелекту

Здобуті вміння штучного інтелекту, які так вражають людство – це так чи інакше наслідки роботи людини. Сьогодні розповсюдженою є тенденція появи нових чат-ботів, що спрямовані на використання конкретних завдань, але спершу їх необхідно навчити правильно працювати з інформацією. Очікується, що професія такого тренера стане затребуваною у компаніях, які мають вузьку направленість – його завданням буде налаштувати штучний інтелект, а результатом роботи стане оптимізація робочих процесів, а можливо навіть зниження витрат компанії.

Новини Закарпаття