Чому для відпочинку варто обрати Українські Карпати

Для відпочивальників, які бодай один раз побували в Карпатах, гарантовані незабутні враження, які залишаться на все життя. Українські Карпати є напрочуд красивими, багатогранними та неповторними незалежно від пори року – влітку відпочивальників очікують гірські зелені полонини, взимку – засніжені карпатські вершини і впродовж року – вічнозелені смерекові ліси, які стіною стоять обабіч дороги на Буковель, Ворохту чи Верховину. Окрім неймовірно красивої та неповторної природи відпочинок в Карпатах супроводжується неповторним національним гуцульським чи бойківським колоритом, автентичними стравами та гастрономічними відкриттями гуцульської кухні та різними видами дозвілля, включно з активними пригодами та спокійними прогулянками на лоні незайманої природи.

Можливі різновиди відпочинку під час перебування в Карпатах

Шалений ритм сучасного життя нагадує їзду на автомобілі на високій швидкості по гоночній трасі, де поки що не видно фінішного прапорця. Саме тому, не варто очікувати якоїсь надзвичайної нагоди, щоб зробити для організму відпочинок бодай на декілька днів. Для відпочинку можна обрати, для прикладу, відпочинкові тури в Карпати, де можна відпочити фізично і розумово, емоційно та духовно, оздоровитися, набратися нових вражень, натхнення та енергії.

В Українських Карпатах знаходяться найвищі гірські вершини нашої держави, включно з Говерлою (висота 2061 м), горою Бребенескул (висота 2032 м) та горою Піп Іван Чорногірській висотою 2028 м, на вершині якої розташовані приміщення частково відреставрованої обсерваторії «Білий слон», збудованої в 30-х роках минулого століття. Для любителів активного відпочинку сходження на перелічені чи інші вершини Карпатських гір буде вкрай захопливим та незабутнім. Окрім того, перебуваючи в Карпатах:

  • поціновувачі активного відпочинку взимку можуть кататися на лижах, санчатах чи сноубордах (тільки Буковелі – найбільшому гірськолижному курорті України на них очікують гірськолижні траси протяжністю понад 60 км), а влітку – сплавлятися водами швидкоплинних карпатських річок;
  • шанувальники спокійного відпочинку можуть релаксувати в чанах з гарячою мінеральною водою чи просто відсипатися посеред густого смерекового лісу в затишних дерев’яних колибах чи гостьових будиночках місцевих мешканців;
  • цілою сім’єю кожен може знайти для себе розваги, включно з дітьми, які можуть кататися на санчатах чи верхи на конях.

Де можна відпочити в Карпатах

Завдяки унікальній, переважно гірській місцевості, вкритій вічнозеленими смерековими пралісами, Українські Карпати практично не зачепила урбанізація та індустріалізація, тут не було і зараз немає жодного промислового підприємства, шкідливі викиди якого могли б загрожувати довкіллю.

Карпати були і залишаються курортною та рекреаційною зоною, а обираючи туристичні міста України, більшість відпочивальників згадає Яремче та Верховину – центр Гуцульщини, Моршин та Трускавець – всесвітньо відомі бальнеологічні курорти ще з часів колишнього СРСР, які розташовані в передгір’ї Карпат.

Новини Закарпаття