Деякі конструктивні особливості рулонних ролетів та віконних жалюзі

Використання тканинних ролетів є напрочуд дієвим засобом задля захисту приміщення квартири, заміського котеджу чи офісу від прямих сонячних променів. Принцип використання функціоналу тканинних ролетів є максимально простим – тканина завдяки спеціальним шнуркам накручуються на поверхню спеціального валу, піднімаючись чи опускаючись в залежності від розташування сонячного диску. За показниками щільності тканини якісні тканинні ролети можуть бути прозорими, напівпрозорими та непрозорими, водночас вибір матеріалів для ролетів є практично необмеженим та дозволяє використання тканин з різними відтінками, малюнками та забарвленням. Фахівці рекомендують встановлювати на вікнах, що знаходяться з сонячної сторони ролети з непрозорими тканинами Black Out, які не пропускають прямі сонячні промені. 

Деякі рекомендації щодо вибору тканинних ролетів

Задля перешкоджання проникнення надмірного ультрафіолетового проміння у приміщення варто скористатися тканинними ролетами Dim Out, які можуть відбивати від поверхні тканини ультрафіолет, дозволяючи оптимальне природне освітлення приміщення в сонячну погоду. Прихильникам екологічних матеріалів варто зупинити свій вибір на джутових тканинних ролетах, полотно яких виготовлено с стовідсоткового натурального волокна (такі види ролет здатні до рівномірного розсіювання сонячного світла, забезпечуючи в приміщенні ефект з м’якою напівтемрявою.

Для кімнат розташованих з північної чи західної сторони, де відчувається певна нестача прямого сонячного проміння варто придбати ролети, які виготовлені з тканин, що мають високі параметри прозорості для проникнення сонячного світла та водночас є непроникними для сторонніх глядачів з вулиці. Функціональні властивості прозорості/непрозорості тканинних ролетів поєднується в моделях «день-ніч», де горизонтальні смуги відповідних тканин зшиті почергово.

Через особливості розміщення металевого валу, на який змотується тканина, ролети можуть бути відкритого чи закритого типу (в останньому варіанті конструкцію валу закрито спеціальним коробом). 

Якою може бути конструкція віконних жалюзі

Використання віконних жалюзі дозволяє вигідно підкреслити дизайнерські особливості будь-якого приміщення, включно з квартирою, офісом, магазином чи заміським будинком. Перед тим як жалюзі купити, потрібно вибрати їхній вид. В залежності від розміщення ламелів та їхніх конструктивних особливостей віконні жалюзі можуть бути:

  • горизонтальними, де ламелі з металу, пластику чи бамбуку розташовані паралельно до підлоги. Збоку конструкції знаходиться спеціальний механізм, який дозволяє регулювати положення ламелів, забезпечуючи проникнення певного обсягу сонячного проміння;
  • вертикальними, з зазвичай тканинними ламелями, які є значно ширшими в порівнянні з горизонтальними планками;
  • мультифактурними – де поєднується різні за властивостями матеріали.

Задля уникнення вибілювання, тканину, з якої виготовлені вертикальні ламелі, просочують спеціальною речовиною, яка водночас відштовхує пилюку.

Новини Закарпаття