Делегати Закарпатської облради провели зустрічі з керівництвом регіону Умбрія та мером Перуджі

 Делегати Закарпатської облради провели зустрічі з керівництвом регіону Умбрія та мером Перуджі 0

У ході дводенного робочого візиту до Італії делегація Закарпатської облради провела зустріч з інституційним Президентом регіону Умбрія Донателлою Тезей

Під час зустрічі голова обласної ради Роман Сарай у особі пані Донателли Тезей висловив подяку народу та уряду Італії за суттєву різносторонню підтримку. У тому числі за понад 170 тисяч українців, які знайшли тут другі домівки. Ішлося також про схожість Закарпаття з Умбрією та про напрацювання дорожньої карти для співробітництва. У свою чергу, пані Президент висловила готовність до поглиблення співпраці із Закарпаттям. У ході зустрічі голова облради запросив Донателлу Тезей з делегацією відвідати Закарпаття.

 Делегати Закарпатської облради провели зустрічі з керівництвом регіону Умбрія та мером Перуджі 1

Також провели зустріч із Андреа Роміцці міським головою Перуджі, адміністративного центру Умбрії. Делегація облради дізналася, що Перуджа досягла 70% сортування сміття. Також місто облаштовано системою «Smart City» (розумне місто), яку вперше в Італії запроваджено саме у цьому полісі. У свою чергу Роман Сарай розповів про проєкт цифровізації в Закарпатській області. Тож результатом зустрічі стали наміри про співробітництво з Перуджою за таким напрямками :
– поводження з побутовими відходами;
– у галузі цифровізації;
– організації співпраці та обміну досвідом між вищими навчальними закладами
– охорони історичних пам’яток.

 Делегати Закарпатської облради провели зустрічі з керівництвом регіону Умбрія та мером Перуджі 2

На завершення зустрічі учасники делегації зауважили, що на столі у міського голови Перуджі Андреа Ромізі поряд з італійським національним прапором стоїть і прапор України. Власне мер міста відкрито заявляє про підтримку українського народу та готовність до подальшої співпраці.

 Делегати Закарпатської облради провели зустрічі з керівництвом регіону Умбрія та мером Перуджі 3

Джерело

Новини Закарпаття