Як часто прати постільну білизну та рушники

Гігієна та чистота постільної білизни є важливим фактором, який може мати вплив на стан здоров’я людини. Тож змінювати та прати її регулярно. Але зауважте, що різні предмети білизни потрібно прати в різний час. А ще на частоту заміни постільної білизни можуть впливати такі фактори, як пора року та стан здоров’я людини.

Постільна білизна, рушники тощо стають місцем, де розмножуються бактерії, грибки та інші мікроорганізми, які люблять вологу та тепло. Регулярне прання допомагає уникнути їх накопичення та запобігає можливим інфекціям або подразненням шкіри.

Велике прання: як часто міняти постіль

Є загальноприйняті рекомендації щодо частоти прання постільної білизни. Їх варто знати всім, в тому числі фанатам ігор в слоти VIP. Гігієнічними нормами заведено прати:

  • простирадла — раз на тиждень або два, якщо у вас немає проблем зі шкірою;
  • наволочки варто змінювати раз на тиждень. Якщо людина хворіє гострими респіраторними захворюваннями або має хвороби шкіри, то й частіше, адже мікроби осідають в тканинах;
  • підковдра — змінювати та прати варто разом з простирадлами раз на тиждень або два, в залежності від стану здоров’я людини.

Чохли на ковдри та подушки з  варто прати раз на 2-3 місяці. Якщо подушки і ковдри не мають знімних чохлів, вони можуть вимагати періодичного чищення відповідно до рекомендацій виробника. Захисні наматрацники рекомендується прати раз на місяць. Чиста та свіжа постіль сприяє створенню більш комфортного та приємного середовища для сну та відпочинку. Це також може вплинути на загальне фізичне та емоційний добробут.

Як часто змінювати та прати рушники

Частота заміни та прання рушників може залежати від різних факторів. Загальні рекомендації щодо рушників такі:

  • особисті рушники. Рекомендується змінювати особисті рушники, які використовуються після душу або рук, кожні 3-4 дні або частіше, якщо вони швидко стають брудними або вологими;
  • рушники для рук у ванній кімнаті. Можна міняти кожні 3-4 дні або за потребою;
  • кухонні рушники потрібно змінювати кожні 2-3 дні або за потреби й частіше;
  • скатертини варто прати щотижня, або в міру забруднення.

Регулярне прання та зміна білизни та рушників допомагають підтримувати їх якість та збільшують термін служби. Але варто чітко дотримуватись вимог виробників щодо використання пральних засобів та температури. Тоді речі будуть слугувати довго, навіть попри постійне використання. 

Новини Закарпаття