Як обрати варіант натяжної стелі для кухні

Власники приватних помешкань – міських квартир чи заміських будинків мають можливість самостійно обирати варіанти натяжних стель, які можуть бути облаштовані в спальні чи прихожій, на кухні чи в дитячій кімнаті. Обираючи між плівковими та тканинними натяжними стелями потрібно враховувати, що натяжна стеля з вінілової ПВХ-плівки зазвичай має глянцеву поверхню, яка забезпечує створення дзеркального ефекту, що візуально збільшує об’єм приміщення. Водночас поверхня тканинних натяжних стель, які можна замовити та придбати на сайті https://gcdesign.com.ua/dnepr компанії Grand Company, є матовою – здатною до м’якого розсіювання світла (саме така стеля є оптимальним рішенням для спальні). Тканинні натяжні стелі сумісні з усіма дизайнерськими рішеннями інтер’єру та мають щонайменше 20 відтінків, в той час, як натяжні ПВХ-стелі виготовляють у 150 кольорах та відтінках.

Деякі особливості різновидів натяжних стель

Проміжною ланкою між глянцевою та матовою поверхнею натяжних стель є сатинові зразки, які максимально точно відтворюють поверхню означеної тканини, що має легку текстуру поверхні. Конструкція натяжної стелі з ПВХ-плівки може бути перфорованою – з отворами різних форм чи розмірів, які завдяки підсвічуванню забезпечують створення оригінального декоративного ефекту.

Окремі варіанти натяжних стель виготовлені з напівпрозорої плівки, яка відмінно пропускає світло, основа текстурних стель слугує імітацією мармуру дерева чи благородної замші. У комбінованих натяжних конструкціях можуть поєднуватися декілька різних поверхонь, які забезпечують візуальне розмежування певних частин приміщення. За бажанням клієнт може обирати між однорівневими та багаторівневими підвісними стелями, з плоскою, хвилеподібною, конусоподібною чи арочною формою.

Будь-який варіант натяжної стелі є ідеальним рішенням для приміщення кухні, де зазвичай є надмірна волога та відчуваються температурні коливання при включеній газовій чи електричній духовці. Для кухні варто обирати натяжні стелі з водонепроникних матеріалів, які є достатньо стійкими до різних типів забруднень та водночас забезпечують створення рівної та гладкої поверхні.

Якими є переваги та недоліки від встановлення на кухні натяжної стелі

Встановлення натяжної стелі на кухні є практичним та водночас естетичним рішенням для будь-якого дизайнерського вирішення інтер’єру, особливо в поєднанні з різними видами електричного освітлення. Встановлення підвісної стелі на кухні, яку можна замовити на сайті https://gcdesign.com.ua/natyazhnye-potolki-na-kuhne-new компанії Grand Company дозволяє:

  • максимально швидко (впродовж кількох годин) провести монтаж конструкції, без утворення надмірної кількості будівельного сміття та пороху та бруду;
  • втілити в життя будь-які дизайнерські рішення, адже кольорова гамма ПВХ-стель та їх тканинних аналогів включає понад 150 відтінків, які в поєднанні з глянцевою, матовою чи сатиновою поверхнею створюють ідеальну композицію з дизайнерським стилем;
  • зменшити рівень шуму, що долинає з верхнього поверху завдяки відмінним звукопоглинаючим властивостям натяжних стель.

Головною перевагою натяжних стель є створення неймовірно привабливого зовнішнього вигляду поверхні стелі, де немає місця тріщинкам, перекосам. Крім того, виробники гарантують тривале використання натяжних стель без необхідності проведення ремонту.

Під час вибору натяжної стелі для кухні варто заздалегідь та дуже ретельно спланувати вибір освітлювальних приладів та розміщення системи вентиляції чи рекуперації повітря, адже в більшості випадків натяжну стелю не можна зняти та переставити (перевезти як меблі) в інше місце.

Новини Закарпаття