Які фактори впливають на ціну автомобіля, який перебував в експлуатації

Кожен власник автомобіля після декількох років експлуатації авто задумується про його заміну на більш нову модель чи марку, більш потужнішу чи навпаки більше економну. Оскільки достатня сума коштів на придбання нового автомобіля є не в кожного автомобіліста, найбільш оптимальним варіантом заміни транспортного засобу є придбання авто з пробігом, тобто не нового автомобіля, який вже був в експлуатації. Оскільки автомобільний базар є далеко не в кожному місці пошук бувшої у використанні машини можна вести на спеціалізованих інформаційних порталах, де в режимі реального часу публікуються оголошення про продаж автомобілів. Так, на сайті avtopoisk.ua однойменної автоплощадки на сьогодні розміщено 2558 авто в Мукачеві та 15773 бувших у використанні автомобілів, які виставлені на продажу в обласному центрі Закарпаття – місті Ужгороді.

Як безпечно придбати автомобіль, який був в експлуатації

Придбання транспортних засобів, що вже мали власників, відбувається за декількома критеріями, де враховується технічний стан транспортного засобу, рік його випуску та пройдений впродовж експлуатації авто кілометраж. Головним критерієм вибору авто, окрім марки та моделі транспортного засобу є звичайно його ціна. Так, відповідно до оголошень на сайті спеціалізованого автомайданчика найбільш вартість автомобіля, виставлено сьогодні на продажу в Мукачево, складає 97 тисяч американських доларів (за такою ціною можна придбати BMW X7 2021 року випуску з пробігом у 2 тисячі кілометрів).

Під час вибору автомобіля варто скористатися послугами спеціалізованої організації, фахівці якої дозволять якщо не зекономити на покупці авто, то бодай допоможуть зекономити на вартості можливого ремонту автомобіля, що перебував в експлуатації (інколи вартість ремонту може сягати до 50 чи навіть 100 відсотків продажної ціни транспортного засобу). Під час узгодження умов покупки автомобіля б/в варто попередньо визначитися з:

  • можливою (максимально допустимою) ціною машини;
  • бажаною маркою авто, її моделлю та комплектацією;
  • роком випуску автомобіля та його максимальним пробігом.

Як визначається ціна автомобіля, що був в експлуатації

Ціна автомобіля, який перебував в експлуатації визначається в залежності від його технічного стану. Автомобіль, який експлуатувався виключно в Україні, після 100 тисяч кілометрів пробігу обов’язково потребуватиме старанної діагностики та сервісного обслуговування на СТО, фахівці якого визначать реальний технічний стан окремих вузлів та агрегатів авто, в тому числі тих, які потребують капітального ремонту та/або заміни.

Автомобілі, які експлуатувалися на дорогах країн Європейського Союзу чи США мають дещо кращі технічні характеристики навіть після значного пробігу, проте тут можна попасти на т.з. утоплеників – автомобілів, які внаслідок стихійного лиха чи з інших причин перебували у затопленому стані (незважаючи на відмінний зовнішній вигляд таких авто від їх покупки краще відмовитися).

Вкрай важливим критерієм вибору бувших у використанні авто є їхня можлива участь у ДТП, що спричинила до певних пошкоджень кузова чи інших агрегатів машини. Визначити ступінь пошкодження авто, що побувало в ДТП допоможуть фахівці сервісного центру.

Новини Закарпаття