Які страви шкідливо впливають на здоров’я судин та серця

Безліч людей цікавить питання про те, як вберегти здоров’я серця та судин, адже воно є одним з найцінніших скарбів у сучасних умовах життя. Для цього потрібно не тільки подбати про здоровий спосіб життя, але й слідкувати за такими показниками, як артеріальний тиск, рівень холестерину та вага тіла. Щобільше, на появу різних серцево-судинних захворювань впливають деякі шкідливі звички на кшталт паління цигарок або вживання алкоголю.

Окремо, існують окремі страви, вживання яких негативно впливає на стан артерій та судин. І, як не дивно, серед них є навіть картопляне пюре та страви, що готуються на олії. Але, щоб трохи відпочити, можна використати слоти Ельдорадо казино, що доступні цілодобово, безкоштовно та без реєстрації.

В чому полягає шкода від регулярного споживання картопляного пюре

Хоча пюре з картоплі є однією з популярних страв серед українців, воно може загрожувати його поціновувачам. За даними деяких медичних фахівців, ця страва спричиняє утворення холестеринових бляшок, які можуть призвести до небажаних наслідків. Згідно з поясненнями лікарки-нутриціолога, Маріси Мур, пюре містить багато:

  • Масла та вершків;
  • Цільного молока, сметани;
  • Або вершкового сиру.

Все це стає причиною осідання більшої кількості холестеринових утворень на артеріях та блокування їхнього просвіту. Внаслідок цього, серце починає працювати зі збільшеною потужністю. Таким чином, воно намагається підтримувати нормальний кровообіг та обіг кисню в організмі. Подібне навантаження може спричинити появу серйозних проблем зі здоров’ям.

Чому смажені страви створюють небезпеку для здоров’я артерій

За словами лікарки Manhattan Cardiology, Мері Грін, продукти, що приготовлені на кулінарних маслах, є шкідливими для судин та артерій. Причиною цьому є те, що в них містяться трансжири, які збільшують рівень шкідливого холестерину та зменшують кількість “нормального” в організмі. І, не дивлячись на те, що існують різні види оливкової олії, страви з нею також потрібно споживати розумно.

Доктор Грін каже, що трансжири можуть міститися в упакованих та оброблених харчах. Щобільше, вони є частиною страв, виготовлених у фритюрі або на сковорідці. Винятком є харчі, що “засмагають” у повітряних фритюрницях.Тому, вона рекомендує обмежити або взагалі виключити смажені продукти з щоденного раціону.

Новини Закарпаття