Консолідація вантажів – що це?

Як можна заощадити на вартості доставки при замовленні невеликих партій товарів для вашого бізнесу? Є рішення – це консолідація відправлень, тобто об’єднання декількох невеликих відправлень в одне велике. Така консолідація вантажів вигідна як одержувачу, так і перевізнику.

Які переваги консолідації вантажів?

Консолідація вантажів – це процес накопичення, розподілу і сортування запасів, що надходять на склад експедитора, для формування партій. Мета такої консолідації – це відправити партію вантажу в складі певної вантажної одиниці. Від того, наскільки ефективно та грамотно буде проведена консолідація посилок, залежить швидкість відправки, збереження цінностей і вартість кінцевого сервісу. Зазвичай, транспорті відправлення належать різноманітним відправникам, тому і призначені для різних одержувачів.

Консолідація вантажів на складах дозволяє зручно та правильно розмістити товари в контейнерах і позитивно впливає на транспортні витрати. Це доставка, яка має матеріальну вигоду, яка характеризується простотою оформлення документів ця послуга корисна для перевезень на середні та далекі відстані. Але має ще переваги, а саме:

  1. Доставка невеликих посилок вигідна для всіх учасників угоди – як для перевізника, так і для замовника.
  2. Ця послуга дозволяє раціонально використовувати ефективний об’єм використовуваних транспортних засобів.
  3. Власники вантажу мають можливість розширити свій асортимент, оскільки товари можна відправляти невеликим партіями за один раз.
  4. Можна формувати і великі партії.
  5. Зниження вартості доставки кожної транспортної одиниці.
  6. Кожну партію товару супроводжує один транспортний документ.

Етапи консолідації вантажу

Процес консолідації здійснюється в кілька етапів:

  • Отримання вантажу від замовника (відповідальний персонал отримує товар від замовника).
  • Прийом та обробка вантажів (перевірка усієї документації на кожну товарну одиницю).
  • Оцінка фактичного стану вантажу (у разі виявлення дефектів, вони відповідним чином маркуються).
  • Відправка на відповідальне зберігання вантажу.

Наявність сучасних складських приміщень відіграє важливу роль в організації перевезень змішаних вантажів. Нові склади обладнуються інноваційною спеціалізованою технікою для вантажно-розвантажувальних робіт, точними вагами та спеціальним транспортом. Чим вище технічне оснащення комбайнів, тим нижче ризик пошкодження продукції і швидше швидкість формування партій. Провідні транспортні компанії відкривають складські комплекси в різних великих містах, створюють складські мережі та розширюють географію своєї діяльності.

Новини Закарпаття