Мотопомпи пожежні – обладнання, призначене для спеціальних робіт

Пожежно-рятувальні бригади виконують подачу води під максимальним тиском до об’єкта, що горить. Вони також займаються її викачуванням із затоплених споруд та будинків. Щоб досягнути ефективності застосовуються пожежні мотопомпи високого тиску. Завдяки їм забезпечується автономність та незалежність від електромереж в процесі рятувальних робіт. Даний пристрій дозволяє швидко висушити зону лиха. Полум’я вогню збивається за допомогою великого водного напору. Конструкція може бути переносною або пересувною. Перший варіант можна розмітити в кузові, адже він досить компактний. Забезпечує відкачування води на маленькій території. Другий варіант більш продуктивний та потужний, встановлюється на візок, транспортується автомобілем.

Призначення

Основними перевагами обладнання являється легке пересування, автономність, незалежність від електрики, проста експлуатація, високий функціонал. Для монтажу не має потреби в пірсах, спеціальних під’їздах, достатньо рівного невеликого майданчика на стійкому грунті. Працюваня помпи  виконується на власних запасах будь-якого пального, швидко підключається, призначена для:

  •  подачі до області пожежі води під високим тиском;
  • подачі до зони поширення пожежі спеціального пінного розчину;
  • закачування рідини  в протипожежні резервуари;
  • включення в протипожежні комплекти річкових та морських суден, залізничних поїздів.

Відмінними характеристиками являється продуктивність, потужний двигун, висота, вага та габаритні розміри, тип палива, що використовується. Бензинові види мають чотиритактний двигун, незначну вагу, потужність, що задовольняє потреби невеликої бригади. Дизельна мотопомпа продуктивна, потужна, відрізняється досить великими параметрами, видає потужний напір при мінімальних витратах пального.

Агрегати, що мають продуктивний та потужний двигун, налічують декілька роз’ємів. Забірний шланг необхідно підключати до спеціального гідранта, потім опускати у колодязь або водойму. Принцип дії пристрою заклечається у функціонуванні самовсмоктувального насосу.

Фактори вибору

Пожежні мотопомпи використовуються не тільки для гасіння вогню, також підходять для поливу землі. Завдяки продуктивності високого тиску надається можливість перекачувати від пари сотень до тисячі літрів води на хвилину.

При виборі обладнання необхідно звертати увагу на тип двигуна: дизельний чи бензиновий. Перші більш економні та продуктивні. Другі відрізняються простішим запуском, тихішою роботою та меншою ціною. Потужність повинна відповідати плановим роботам. Конструкція залежить від маси, може бути пересувною чи переносною.

Якщо вам потрібно купити якісну пожежну мотопомпу високого тиску, рекомендуємо звернутися на сайт ESG. Пропонується широкий асортимент за доступною вартістю, що відрізняється довговічністю, практичністю, надійністю, стійкістю до негативного впливу навколишніх факторів та зносу.

Новини Закарпаття