На Закарпатті правоохоронці затримали чоловіка за підозрою у переправленні військовозобов’язаних через кордон

За інформацією: Суспільне.

На Закарпатті СБУ викрила схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон. Фото: Управління СБ України в Закарпатській області/Facebook

На Закарпатті правоохоронці затримали 39-річного жителя Тячівського району, якого підозрюють у переправленні військовозобов'язаних через кордон.

Про це Суспільному повідомила речниця СБУ в Закарпатській області Ванда Мільо.

За її словами, за незаконний перетин держкордону організатор хотів отримати по 4000 доларів з людини.

"До "співпраці" закарпатець залучив ще двох місцевих жителів, які допомагали ухилянтам безперешкодно потрапити до сусідньої країни через річку, що проходить на межі державного кордону. Для реалізації оборудки, чоловіки забезпечували своїх "клієнтів" гідрокостюмами. За цією схемою щомісяця вони переправляли близько 20 людей", — розповіла речниця.

Правоохоронці затримали організатора схеми під час спроби переправити через кордон 5-х чоловіків призовного віку за 20 000 доларів. Чоловіка помістили в ізолятор тимчасового тримання та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 332 ККНезаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів. України. Санкція статті передбачає до 9 років ув'язнення.

Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини справи та ймовірних спільників підозрюваного.

Читати ще

Читати ще У Мукачеві побили військовослужбовця: у поліції відкрили кримінальне провадження за фактом бійки

Новини Закарпаття