Найочікуваніші гаджети 2024 року

З кожним роком технології стають все більш інноваційними та доступнішими, а 2024 рік обіцяє черговий прорив буквально по кожному з напрямків – смартфони, телевізори, консолі та допоміжні аксесуари. Більшість з них вже анонсована та зʼявиться на полицях магазинів протягом року.

Смартфони зі штучним інтелектом

Попередній рік у світі технологій позначився широким вивченням та застосуванням штучного інтелекту. Головним підсумком стало те, що новітні технології нарешті стали доступними для простих користувачів, перейшовши у розряд широкого використання. Остаточно закріпитися у статусі головної технології сучасності допоможе саме 2024 рік – нові смартфони від Samsung та Apple обіцяють зробити ставку саме на штучний інтелект. Оновлення операційної системи мають ще більше покращити багатозадачність майбутніх моделей та зробити їх персоналізованими. Соціальні мережі, перегляд відео, гра в азартні ігри на кшталт Sizzling Hot або робота – все це має вийти на новий рівень.

У Samsung за це відповідатиме лінійка смартфоні S-серії, яка має побачити світ вже у перші місяці року – вже представлено генеративний штучний інтелект Gauss, що має стати ключовою функцією новинки. Наступний Iphone традиційно зʼявиться восени, проте вже відомо, що Apple також тримає курс на надпотужні чипсети та штучний інтелект.

Нова якість зображення від LG

LG одним з найперших у своєму сегменті також робить ставку на штучний інтелект – ним будуть обладнані нові моделі телевізорів. Можливість реалізована завдяки власному процесору LG a11, який встановлено у моделях M4 та G4. Він забезпечить покращення продуктивності та індивідуальне коригування зображення, деталізуючи його. Вже зараз відзначається суттєве покращення технічних характеристик майбутніх моделей у порівнянні з попередніми.

Нові стандарти ігрового світу

Однією з найочікуваніших подій 2024 року у світі компʼютерних ігор є вихід оновленої версії PS5, яка має стати ще більш потужною консоллю та вдихнути друге життя у свою лінійку. Сучасні темпи технологічного прогресу вже не дозволяють випускати нові моделі раз на 10 років. 

Ще однією помітною подіє має стати вихід Nintendo Switch 2, яка має досить переконливі технічні характеристики:

  • Процесор Tegra X1;
  • Новий сучасний екран;
  • Обсяг внутрішньої памʼяті від 128 до 512 Гб.

Новинка має зʼявитися восени цього року, тож більше детальні подробиці досі тримаються в секреті, але найголовнішою заявою розробників залишаються слова про те, що нова Nintendo здатна буде скласти конкуренцію за якістю зображення для Xbox та Playstation. 

Новини Закарпаття